02.10.2024.

16:55

Foto: Starsportphoto

Sport

Srbija poslala UEFA spisak sudija! Šestorica naših arbitara konkurišu za najveće utakmice evropskog fudbala!

Iako je nedavno sklonjen sa jednog evropskog meča, Srđan Jovanović zadržao je svoje mesto na prestižnoj listi.

Prema informacijama koje donosi Sport Klub, lista glavnih sudija ostala je nepromenjena u odnosu na prethodnu godinu. Pored Jovanovića, koji se i dalje nalazi u elitnoj grupi, tu su i Nenad Minaković, Miloš Milanović, Novak Simović, Danilo Nikolić i Pavle Ilić. Veliki uspeh ostvario je Minaković, koji je skočio u prvu grupu sudija.

Informer

Nenad Minaković

Kada je reč o pomoćnim sudijama, došlo je do nekoliko promena. Nakon godine pauze, na listu se vraća Svetozar Živin, dok su nova lica Marko Đuričić iz Kragujevca i Boško Božović iz Pirota. S druge strane, izbrisani su Slobodan Pavlović iz Užica i Bojan Banović iz Beograda.

Preostali UEFA pomoćnici za 2025. godinu su Uroš Stojković, Milan Mihajlović, Nikola Đorović, Milan Šutulović, Miloš Simović, Milan Pašajlić i Nikola Borović.

Što se tiče VAR sudija, među izabranima su Milan Stefanović, Pavle Tomić, Jelena Cvetković, Lazar Lukić, Momčilo Marković i Aleksandar Živković, koji će pratiti mečeve uz pomoć savremene tehnologije i donositi ključne odluke sa video pregledom.

Srpske sudije nastavljaju da zauzimaju važno mesto na evropskoj sceni, a s obzirom na kvalitet i iskustvo koje poseduju, očekuje se da će dostojno predstavljati Srbiju na najvišem nivou takmičenja.