02.10.2024.

18:26

Foto: EPAimages

Sport

Barselona dovela kapitalno pojačanje! Katalonce će protiv Zvezde braniti legendarni golman (FOTO)

Odlukom da letos završi karijeru i odbije bogatu ponudu iz Saudijske Arabije Vojček Ščesni stekao je simpatije brojnih navijača širom sveta. Da se u životu sve vrati potvrđeno je danas! 

Poljak nije želeo da prati trag novca sa opravdanjem da je dovoljno zaradio, otišao je u penziju, ali se iz nje vraća nakon samo tri meseca budući da je stigla ponuda koja se ne odbija!

Kum - Robert Levandovski, pozvao je Ščesnog da se vrati iz penzije i stane na gol Barselone i u toj nameri uspeo da ga ubedi. Malo ko bi ostao imun na ponudu katalonskog giganta posebno ako ga u svlačionici čeka najbolji prijatelj. Nakon dugih pregovora Vojček Ščesni potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa Barselonom, a pravo nastupa imaće u svim takmičenjima budući na pravila UEFA. 

Ščesni u Barselonu stiže kao prinudno rešenje budući da je tešku povredu zadobio Mark Andre ter Štegen. Nemački golman biće van terena do kraja sezone, a prema pravilima UEFA i Primera, klub ima mogućnost da, ukoliko ima mesta za registrovanje novog igrača, povređenog fudbalera zameni. 

Poljski golman predstavlja veliko pojačanje za Barselonu budući da je nakon povrede Ter Štegena klub imao samo jednu opciju - Injaki Penju. Iako je Španac zaradio poverenje Hansi Flika postalo je jasno da je još jedan čuvar mreže neophodan, a Vojček Ščesni sa ekipom će doći na megdan Crvenom zvezdom u Ligu šampiona.