02.10.2024.

23:55

Foto: Tanjug/AP

Sport

Rešeno goruće pitanje na "Enfildu"! Novi biser Dortmunda menja Salaha u dresu Liverpula!

Nova sezona praktično je tek počela, ali vremena za odmor na "Enfildu" nema. Razlog, naravno, leži u činjenici da je Mohamed Salah najavio da će na kraju takmičarske godine napustiti Liverpul, a njegov odlazak biće pakleno teško nadomestiti. Svesni su toga i na Ostrvu zbog čega već mesecima traje potraga za njegovim naslednikom. 

Emisari Liverpula širom sveta tragaju za Salahovim naslednikom, a ako je verovati rečima uticajnog "Bilda" to pitanje uskoro bi moglo da bude rešeno. Naime, predstavnici engleskog velikana sinoć su pratili meč Borusije Dortmund i Seltika na "Vestfalenu" i doneli odluku da je - Karim Adejemi jedino logično rešenje da nasledni Mohameda Salaha! 

Ne, nije samo zbog frizure, mada se mora priznati da su Adejemi i Salah fizički veoma slični. Odluka da nemački fudbaler bude naredna velika kupovina Liverpula doneta je pošto su predstavnici "redsa" pratili pet mečeva Borusije Dortmund ove sezone na kojima je Adejemi igrao kao u transu. 

Napadač Borusije sinoć je sa het-trikom predvodio svoj tim do pobede nad Seltikom. Ove sezone već je postigao pet golova i podelio isto toliko asistencija, a da pritom ne igra na svojoj prirodnoj poziciji. Trener "milionera" - Nuri Sahin, Karima Adejemija koristi kao levo krilo, a mladi Nemac se daleko bolje snalazi po desnoj strani. Baš onoj na kojoj deluje Mohamed Salah. 

Informer

 

Fudbalski stručnjaci smatraju da je malo fudbalera u današnjeg vreme koji su brži sa loptom od Adejemija, a na sve to nemački as ima fantastičnu levu nogu što je, između ostalog, pokazao i sinoć protiv Seltika. Navodno. "Bild" dodaje da je Liverpul spreman da za njegovu slobodnu Borusiji Dortmund ispati više od 50.000.000 evra. 

Karim Adejemi fudbalsku karijeru započeo je u omladincima Bajern Minhena, usledio je transfer u Uhačing pre nego što je 2018. godine pojačao Salcburg. Upravo je u dresu austrijskog velikana eksplodirao, a 2022. je u transferu teškom 30.000.000 evra pojačao Borusiju Dortmund.