02.10.2024.

20:57

Foto: Starsportphoto

Sport

Pazarci slavili na "Karađorđu", Vojvodina bez municije! (FOTO/VIDEO)

Susret na "Karađorđu" nije mogao bolje da startuje za gostujuću ekipu, koja je u Novi Sad došla posle pobede nad kragujevačkim Radničkim u prošlom kolu (2:0). Naime, Pazarci su načeli rivala već u prvom minutu susreta, kada je internacionalac Holandije Rodni Antvi nakon kombinacije sa đakom Crvene zvezde, Andrejem Đurićem zatresao mrežu domaćih. 

Uticalo je to u velikoj meri na fudbalere "Stare dame", koji su se odmah razbudili i krenuli da napadaju, ali bez nekog većeg uspeha. Gledajući statistiku koja je ubedljivo na strani domaćeg tima, Voša je konstantno držala posed lopte i sa 14 prilika tokom prvog dela igre, od kojih su tri bile izuzetno obećavajuće, nije uspela da ozbiljnije ugrozi gol kluba kraj Jošanice.

Na drugoj strani, osim tog prvog pogotka koji je realizovan spletom okolnosti na samom početku, Pazarci nisu pokazali neku kvalitetniju igru. Tim predvođen Tomislavom Sivićem konstantno ređa loše rezultate, a jedina svetla tačka još od kraja avgusta pa do sad, jeste pomenuta pobeda nad Kragujevčanima. Na to je u velikoj meri uticao i potpuno drugačiji sistem rada, kao i selekcija tima koju je prethodno definisao Nikola Trajković. 

Pokušao je trener novosadske ekipe Nemanja Krtolica, kao i Sivić, da sredinom drugog poluvremena izmenama dodatno osveže igru, ali ni to nije urodilo plodom. Na teren su ušli Kokanović i Ranđelović, odnosno na drugoj strani Bačkulja i Islamović, koji je u prošlom kolu bio u epicentru skandala. Tada je momak iz Novog Pazara fizički nasruno na golmana Radničkog, ali sudeći po njegovom večerašnjem nastupu, osim kratkotrajne opomene, nije snosio ozbiljnije posledice.

Ruku na srce, situacija je u samom finišu meča bila znatno bolja. Da su obe ekipe igrale sa ovakvom inicijativom od starta, sasvim sigurno bi gledali goleadu na "Karađorđu", ali ovoga puta to nije bio slučaj. Vojvodina je sve do kraja meča većinski držala posed lopte, ali joj je veliki hendikep bila realizacija, koja je na nešto lošijem nivou još od kvalifikacija za evropska takmičenja.