02.10.2024.

21:04

Foto: EPA Images

Sport

Liga šampiona: Samardžić se radovao protiv Ukrajinaca, kakav meč u Đironi (VIDEO)

Fudbaleri Atalante i Fejenorda uspeli su da upišu prve pobede u novom formatu Lige šampiona, a pritom su obe ostvarili u gostima, i to na kakav način.

Italijanski tim, za koji je svih 90 minuta igrao i srpski reprezentativac Lazar Samardžić i ostavio odličan utisak, uspeo je na stadionu u Gelzenkirhenu da savlada Šahtjor sa 3:0 (2:0). Ukrajinci su ove sezone domaćini u Nemačkoj, zbog rata u njihovoj zemlji, ali ovog puta nisu imali nikakve šanse protiv aktuelnog prvaka Lige Evrope.

Praktično već u prvom poluvremenu "boginja" je rešila sve dileme, pošto su mrežu Riznika zatresli Đimšiti u 21. i Lukman u 44. minutu. Tačku na trijumf već na startu drugog poluvremena stavio je Belanova, posle asistencije Zapakoste.

Informer

Lazar Samardžić na meču sa Šahtjorom

S druge strane, fenomenalna predstava viđena je u Španiji. Želela je Đirona pred svojim navijačima, kao debitant u eliti, da dođe do prvih bodova, ali Fejenord je odneo sav plen u Roterdam - 3:2 (2:1).

Za holandsku ekipu ceo meč odigrao je vezista In Bom Hvang, doskorašnji prvotimac Crvene zvezde, a goleada je krenula od 19. minuta. Tada je Lopez doneo prednost domaćem timu, ali je samo 240 sekundi kasnije Erera zatresao sopstvenu mrežu i vratio egal.

Milambo je već u 33. minutu pogodio za totalni preokret, a mogli su gosti i sa većom prednošću da odu na odmor, da je Ueda realizovao jedanaesterac u 36. minutu. Ipak, golman Gazaniga je pročitao njegovu nameru i zaustavio šut sa bele tačke.

Informer

In Bom Hvang se radovao u Španiji

Ista slika, isti tempo i u drugom poluvremenu. Prvo je Hancku poništen pogodak zbog ofsajda, a onda je i Miovski promašio penal za Đironu u 67. minutu, kada se istakao golman Velenrojter.

Crveno-beli su u 74. minutu preko Donija van de Beka ipak stigli do izjednačenja, ali ne i da ga sačuvaju i proslave makar bod sa navijačima. I to su Španci ponovo poklonili gol Fejenordu, jer je i defanzivac Krejči nesmotreno savladao svog čuvara mreže.