02.10.2024.

23:31

Foto: profimedia

Sport

Liga šampiona ne pamti ovo još od Mesija! Neverovatna statistika Samardžića! (FOTO)

Naime, britanska kompanija za sportsku analitiku "Opta" do detalja je analizirala večerašnji susret u prvom po jačini evropskom takmičenju, i došla do zaključka da je upravo srpski fudbaler bio jedan od najboljih na terenu.

Prema njihovim rečima, Samardžić je prvi igrač još od oktobra 2019. godine, koji je na jednom meču u Ligi šampiona upisao najmanje osam uspešnih driblinga i najmanje šest kreiranih šansi.

Pre pet godina, istu stvar uradio je argentinski fudbaler Lionel Mesi u sudaru Barselone i ekipe Intera.

Srpski reprezentativac je od letos član ekipe iz Bergama, a na nedavnom meču protiv Bolonje, Samardžić je upisao i svoj prvenac.

Momak rođen u Berlinu pokušava da se nametne treneru Đanpjeru Gasperiniju, koji iz kola u kolo sve više hvali nastupe našeg veziste. 

Nadam se da će moći da preuzme odgovorniju ulogu, otkako je došao ima pozitivan stav. Potrebno mu je da sazri, da fizički napreduje i da diže tempo tokom utakmica. Ima dosta kvaliteta i verujemo da može da bude jedan od glavnih aduta - poručio je italijanski stručnjak nedavno.

Atalanta je večerašnjom pobedom nad Šahtjorom upisala prvi trijumf u Ligi šampiona, pošto je na premijeri remizirala sa ekipom Arsenala - 0:0. Kada je reč o situaciji na tabeli italijanske Serije A, tim u kojem nastupa srpski fudbaler zauzima 12. poziciju sa tri poraza, remijem i jednom pobedom u poslednjih pet kola.