02.10.2024.

22:23

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Dušanova dva projektila! Srpski as "probušio" mrežu Lajpciga! (VIDEO)

Golgeter "stare dame" najpre je zatresao mrežu bundesligaša u 50. minutu susreta, i doneo izjednačenje svojoj ekipi nakon pogotka Šeška u prvom poluvremenu (1:1).

Naime, internacionalac Argentine Andrea Kambijaso je centrirao sa leve strane, da bi Srbin odlično zahvatio loptu i šutirao u donji desni ugao gola. 

Svega par minuta kasnije, gostujuća ekipa ostala je sa igračem manje, jer je Di Gregorijo zbog igranja rukom dobio crveni karton. Glavni arbitar je domaćim igračima dodelio penal, a sa bele tačke precizan je bio Šeško, koji je po drugi put na meču zatresao mrežu i doneo vođstvo svojoj ekipi.

Nije dugo trebalo "staroj dami" da odgovori, pa je gol za izjednačenje ponovo postigao srpski fudbaler Dušan Vlahović, i pokazao kakvom levicom raspolaže.

U samom finišu meča, preciznije u 82. minutu, Juventus je poveo zahvaljujući golu Portugalca Fransiska Konseisaa. Napadač kluba iz Torina je solo akcijom proigrao par igrača Lajpciga, da bi sa ruba šesnaesterca odličnim udarcem poslao loptu u donji desni ugao gola - 3:2.