02.10.2024.

23:04

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

To je pravi Vlahović! Srbin blistao u Lajpcigu! Šok za Real, Bajern i Atletiko (FOTO/VIDEO)

E, to je pravi Dušan Vlahović (24)! Konkretan, nezaustavljiv, ubojit, efikasan... I kad igra on u svom stilu, onda i "stara dama" pobeđuje.

Naš reprezentativac apsolutni je junak crno-belih, koji su stigli do važnog trijumfa na teškom gostovanju u Nemačkoj. Sve vreme su gosti jurili prednost Lajpciga, bili u zaostatku, ali onda je na scenu stupio momak koji je ponikao u Partizanu.

"Bikovi" su vodili od 30. minuta, kada je Slovenac Benjamin Šeško uspeo da savlada golmana Di Gregorija, posle prelepe asistencije Loisa Opende.

Međutim, već na startu drugog poluvremena je Vlahović vratio meč u egal. Odlično je pratio celu akciju, dobio upotrebljiv centaršut od Kambijaza sa leve strane, istrčao ispred svog čuvara i sa šest-sedam metara prevario Gulašija.

Ipak, kratko je trajala radost Italijana, jer je Di Gregorio napravio glupost, igrao rukom van šesnaesterca u dobio direktan crveni karton u 59. minutu, zbog čega je na teren morao rezervni golman Perin. Ubrzo nakon toga Lajpcig je dobio i penal, a Šeško se ponovo upisao u strelce.

A, onda najlepši potez na "Red Bul areni". Bio je Vlahović odličan u odbrani, potom je primio loptu na nekih 30 metara, povukao je, namestio se na svoju "levicu" i raspalio. Pravo u rašlje Lajpcigovog gola, a ogromnu radost zbog toga nije krio ni trener Juventusa, Tijago Mota.

I kada su mnogi očekivali da ritam meča opadne, da obe ekipe u završnicu uđu oprezno, sa željom da sačuvaju bod, usledio je novi šok za "bikove". Mladi Konseisao ušao je u kazneni prostor po desnoj strani, fenomenalnim driblingom iz igre izbacio dvojicu čuvara, a potom i majstorski pogodio.

Kada je reč o ostalim duelima Lige šampiona, bio je to sumrak favorita. Možda nekome zvuči neverovatno, ali poraženi su Real, minhenski Bajern i Atletiko Madrid i to svi na gostovanjima.

Fudbaleri Lila ostvarili su jednu od najvećih pobeda u istoriji, jer su na svom stadionu srušili aktuelnog prvaka Evrope sa 1:0 (1:0). Odlučujući momenat dogodio se u nadoknadi prvog poluvremena, kada je Kamavinga igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Marijani dobio poziv iz VAR sobe. Siguran sa bele tačke bio je Džonatan Dejvid.

Kao "bosi po trnju" proveo se Atletiko na "Lužu". Benfika je igrala kao u transu, deklasirala je "jorgandžije" sa čak 4:0 (1:0), a strelci su bili Akturkoglu, Di Marija iz penala, Bah i Kokču iz penala.

Praznih šaka se iz Birmingema vraćaju i Bavarci. Hrabro se Aston Vila suprostavila Bajernu, u 22. minutu joj je poništen gol Pau Toresa zbog ofsajda, ali je zato u 79. Džon Duran do delirijuma doveo domaće navijače. Kolumbijac je na fantastičan način, sa oko 30 metara lobovao istrčalog Nojera i obezbedio engleskom timu i drugi trijumf u elitnom društvu.

Mogao je i Dinamo da bude prijatno iznenađenje, imao je vođstvo od 2:0 protiv Monaka na "Maksimiru", a na kraju je morao da se zadovolji samo bodom (2:2). Očigledno da je promena na klupi i povratak Nenada Bjelice dao rezultat, jer su Zagrepčani preko Sučića i Baturine stekli prednost.

Uspeo je Salisu da smanji na 2:1, da bi u 90. minutu Zakarija realizovao jedanaesterac, koji je iznudio Minamino posle faula Bernauera.

Ulogu favorita večeras je opravdao jedino Liverpul protiv Bolonje na "Enfildu" (2:0), dok je Klub Briž slavio u Gracu protiv Šturma sa 1:0.