03.10.2024.

07:56

Foto: tanjug/ap

Sport

Dominacija! Mesi i Suarez kao u najboljim danima, sami srušili Kolumbus (VIDEO)

Mesi i Suares obeležili su meču u kom je rešeno prvo mesto. Inter je i matematički obezbedio prvo mesto u Istočnoj konferenciji pred plej-of i ostavio tim iz Ohaja na drugom mestu.

Mreže su mirovale sve do 45. minuta, a onda je na scenu stupio Mesi. Prvo je izbacio dvojicu igrača i rutinski matirao golmana Kolumbusa Patrika Šulta, da bi u nadoknadi prvog dela usledio fantastično izveden slobodan udarac Argentinca za 2:0. Tim rezultatom otišlo se na poluvreme, a na samom početku drugog dela Urugvajac Dijego Rosi postigao je gol za Kolumbus i smanjio na 2:1.

Informer

Gde je Mesi stao, nastavio je Luis Suares i zatresao  mrežu, pa vratio Interu dva gola prednisti - 3:1. Potom je Kolumbijac Kučo Ernandes iz Kolumbusa u 61. minutu iz penala smanjio na 3:2. Imao je šansu opet sa penala u 84. minutu da donese bod protiv lidera. Ali ovog puta nije bio uspešan i bodovi su otišli u Majami, kojim je overeno prvo mest Istočne konferencije.

Pobedu u borbi za plasman u plej-of ostvario je Njujork siti. Pobedio je kod kuće Sinsinati 3:2, a u 90. minutu u igru je ušao Strahinja Tanasijević, dok je Jovan Mijatović ponovo presedeo meč na klupi. Dejan Joveljić je igrao za Los Anđeles Galaksi 88 minuta u gostujućoj pobedi 3:1 nad Koloradom, ali nije postigao gol. Međutim, briljirao je Riki Puđ sa dva pogotka.