03.10.2024.

08:23

Foto: profimedia

Sport

Stanković poludeo zbog sudije, pa zbog burnih reakcija dobio crveni karton

Spartak je slavio sa 3:2 golovima u finišu utakmice, a Stankovića su razbesnele neke sudijske odluke, pa nije mogao da se kontroliše, te je zbog toga sankcionisan. Arbitri u Rusiji ništa ne prašataju.

Stankoviću je sudija u 86. minutu najpre pokazao žuti karton, a nakon što je ponovo burno reagovao, pokazao mu je i drugi, automatski put u svlačionicu. Posle utakmicem je njegov prvi asistent Nenad Sakić objasnio da bivši trener Zvezde bio izuzetno miran tokom meča.

- Nikada nisam video Dejana da je tako mirno vodio neku utakmicu kao što je danas radio. U situaciji koja se desila, nije rekao ništa zbog čega bi bio isključen. Bio je momenat gde smo mi imali aut, a on je nešto pokazao sudiji... Bilo je očigledno da je lopta već otišla od igrača Dinama, u našu korist - sve se to odigralo pred očima rezervnog sudije. Ponavljam, tokom čitavog meča Dejan je bio vrlo smiren, a kada mu je sudija pokazao žuti karton, prirodno, emocije su ga preplavile i reagovao je. Svi smo mi ljudi  neke stvari primamo emotivno - objasnio je postupak Stankovića Sakić.

Informer

Spartak se ovom pobedom plasirao u četvrtfinale Kupa, pošto je zauzeo prvu poziciju u grupnoj fazi koja se, pre nokaut sistema, igra u Rusiji.