03.10.2024.

12:49

Foto: profimedia

Sport

Šiptarski provokator dolazi u Srbiju! Srbomrzac predvodi Švajcarsku u Leskovcu

Selektor reprezentacije Švajcarske Murat Jakin odredio je spisak fudbalera na koje računa za naredne utakmice u Ligi nacija.

Prvo će  igrati protv Srbije 12. oktobra u Leskovcu, pa tri dana kasnije  sa Danskom u Sent Galenu. Švajcarce će predvoditi kapiten Granit Džaka, osvedočeni srbomrzac i provokator. Džaka i Šaćiri su u Rusiji golove proslavljali pokazivanjem dvoglavog orla koji se nalazi na zastavi Albanije, a u Kataru je obukao dres sa prezimenom Jašari, aludirajući na Adema Jašarija, ubijenog teroristu OVK. Šaćir je po završetku Evropskog prvenstva objavio da ide u reprezentativnu penziju, pa je na vreme izbegao paklen doček u Srbiji. Mada, neće biti iznenađenje, da se Džaka "povredi" do utakmice sa "orlovima".

Podsetili su Jakina na konferenciji za medije na Džakine provokacije kada igra sa Srbijom.  

- Nismo razgovarali o tome. To je stara priča. Koncentrirani smo na fudbal. Na drugo ne možemo da utičemo - kazao je Jakin, a Džakin izostanak sa gostovanja u Srbiji nikad nije bio opcija za selektora Švajcarske, prenose tamošnji mediji.

Sastav Švajcarske:

Golmani: Gregor Kobel (Borusija Dortmund), Filip Ken (Monako), Ivon Mvogo (Lorijan).

Odbrana: Manuel Akanđi (Mančester siti), Niko Elvedi (Borusija Menhengladbah), Ulises Garsija (Marsej), Bećir Omeragić (Monpelje), Rikardo Rodrigez (Betis), Silvan Vidmer (Majnc), Sedrik Cajsiger (Volfzburg).

Vezni red: Mišel Ebišer (Bolonja), Remo Frojler (Bolonja), Fabijan Rider (Štutgart), Vinsent Sjero (Tuluz), Filip Ugrinić (Jang Bojs), Granit Džaka (Bajer Leverkuzen), Denis Zakarija (Monako), Edmilson Fernandeš (Brest), Kristijan Vicig (Sankt Galen).

Napad: Zeki Amduni (Barnli), Brel Embolo (Monako), Žoel Monteiro (Jang Bojs), Den Endoj (Bolonja), Andi Zećiri (Genk).