03.10.2024.

20:40

Foto: Starsportphoto

Sport

TSC nesrećno poražen u Kazahstanu! Topolčani tri puta tresli prečku, ali tri boda odnela Astana! (VIDEO)

Mnogo bolje otvaranje je imala srpska ekipa, koja je krenula agresivno na gol Kazahstanaca, a prvu solidnu šansu je imao Banjac već u drugom minutu, ali nije dovoljno jako šutirao.

Ipak, Astana se brzo trgla i počela da kontroliše situaciju na terenu. Kamara je u 11. minutu mogao da dovede svoj tim u vođstvo, ali je izblokiran na svu sreću.

Nažalost samo četiri minuta kasnije domaćin stiže do prednosti. Loše je branjen korner kazahstanskog tima, a Kažukolovas je bio najviši u skoku za vođstvo Astane.  

Trebalo je vremena TSC-u da se odupre napadima rivala, koji je u par navrata mogao još koji put da zatrese mrežu. 

Konačno ozbiljna šansa za srpsku ekipu. Pantović sa ivice kaznenog prostora sjajno šutira, ali pogađa samo prečku, velika šteta za omladinskog reprezentativca Srbije.

Od tog trenutka pa do kraja poluvremena TSC je bio bolji rival uprkos golu minusa, a pokazatelj je još jedna prečka u 42. minutu.

Naime, sa nekih 25 metara ovoga puta je moćan udarac uputio Ifet Đakovac, tu Čondrić nije mogao ništa, ali ga je još jednom spasila prečka.

Od prvog minuta drugog poluvremena gosti iz Bačke Topole su nastavili da pritiskaju, a to je moglo da se isplati već posle par uvodnih minuta.

Aleksandar Ćirković se našao u odličnoj situaciji da izjednači rezultat, ali je njegov šut nažalost završio na prečki, baš kao prethodnih pokušaji Đakovca i Pantovića.

Kapitalnu priliku je imala i Astana u 51. minutu kada je nastalo opšte komešanje u kaznenom prostoru TSC-a koje je izazvao Bartolec, a onda je Kamara imao zicer sa sedam metara, ali je prebacio gol.

Mnogo veći pritisak u tim momentima je pravila srpska ekipa u glavnom gradu Kazahstana, ali materijalizacija sjajnih šansi je izostajala.

Veliki udarac je TSC doživeo u 69. minutu kada je teren zbog povrede glave, verovatno potresa mozga, morao da napusti jedan od najboljih igrača tog tima, Ifet Đakovac.

Informer

Jovan Damjanović i Ifet Đakovac

Izuetnu priliku je imao Prestiž u 79. minutu kada je lopta pala ispred njega u kaznenom prostoru, on je šutirao iz mesta, ali je Čondrić odlično reagovao i sprečio izjednačenje.

Kazna za silne promašaje gostiju došla je u 89. minutu kada je posle jedne kontre Tomasov odlično uposlio Kamaru, kome nije bilo teško da savlada Ilića, ali je tak pogodak poništen zbog ofsajda.

Petar Stanić je imao dobru šansu iz slobodnog udarca u petom minutu nadoknade, ali je Čondrić to uspeo da odbrani i tu je bio kraj nadama za TSC.