03.10.2024.

23:05

Foto: EPAImages

Sport

Mančester nastavlja da posrće! Živkovićevom PAOK-u malo pola sata sa igračem više!

Razočarenjima u crvenom delu Mančestera nema kraja, od slavnog velikana sa "Old Traforda" ostale su samo uspomene. Malo kome je u fudbalskom svetu jasno šta je ideja čelnika "crvenih đavola". Klub posrće, uprkos ogromnim ulaganjima ređa katastrofalne rezultate, trener je odavno izgubio svlačionicu, a ukoliko nakon večerašnjeg brukanja u Portugalu ne izgubi i posao biće to istorijska blamaža. 

Pobeda u prvom kolu Premijer lige bila je samo "maska", mada je i ona upisana nakon dosta mučenja. Mančester junajted izgleda užasno, a slavno ime izabranici Erika Ten Haga nastavili su da brukaju večeras pošto im ni dva gola prednosti nisu bila dovoljna da se savladaju Porto - 3:3 (2:2). 

"Crveni đavoli" poveli su u sedmom minutu preko Markusa Rašforda. Da, desilo se čudo! Engleski reprezentativac je nakon nekoliko meseci posta uspeo da pogodi mrežu rivala. Deset minuta kasnije Rasmus Hojlund duplirao je prednost Mančestera, ali je to bilo sve od gostiju na "Dragau" večeras.

Informer

 

Već do poluvremena Mančester Junajted je uspeo da uništi sve što je za 20 minuta uspešno gradio. Pepe je u 27. smanjio zaostatak Porta, da bi Samu Orodion sa dva gola uspeo da donese preokret za veliko slavlje u Portugalu! 

Košmarnu formu nastavio je Bruno Fernandeš koji je na drugom meču uzastopno dobio crveni karton, a da stvar bude komičnija bod Mančesteru uspeo je da obezbedi Hari Megvajer...

No, Mančester nije jedini klub koji se obrukao u drugom kolu Lige Evrope pošto je u Solunu poraz doživeo PAOK. Grčki crno-beli bili su veliki favorit pred duel sa FCSB-om iz Rumunije, ali je sastav Razvana Lučeskua odigrao razočaravajući meč - 0:1 (0:1). 

Rumuni su poveli u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena preko Birliđea. Ispostavilo se da je golgeter FCSB-a postavio i konačan rezultat budući da su do kraja meča mreže mirovale. Da stvar po PAOK bude gora, od 56. minuta su imali igrača manje, ali Andrija Živković (ušao sa klupe u 70. minutu) i družina nisu uspeli da izbegnu poraz pred krcatom "Tumbom". 

Informer

 

Rival Crvene zvezde u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona - Bode/Glimt, nastavlja da niže dobre rezultate u drugom po rangu UEFA takmičenju. Nakon što su na severu Norveške šokirali Porto, izabranici Ketila Knutsena večeras su u Briselu osvojili bod protiv Uniona - 0:0. 

Golova nije bilo ni na meču Vitorije Plzen i Ludogoreca, a dojučerašnji kapiten Partizana - Svetozar Marković, odigrao je veliku ulogu odbrani svog gola. 

Ulogu favorita opravdao je Atletik Bilbao koji je sa 2:0 savladao AZ Alkmar. Ajntraht je u Istanbulu do nogu potukao Bešiktaš - 3:1. Roma se obrukala pošto je poražena od Elfsborga minimalim rezultatom, a pred svojim navijačima nije se proslavio ni Glazgov Rendžers budući da je Lion slavio sa 4:1.