04.10.2024.

18:06

Foto: profimedia

Sport

Ogromno priznanje za Milenkovića! Srbin proglašen za igrača meseca na Ostrvu!

Punih sedam godina Nikola Milenković nastupao je u dresu Fiorentine. Nekoliko puta je srpski fudbaler bio na izlaznim vratima stadiona "Artemio Franki", ali je velikan iz Toskane uvek uspevao da ga sačuva. Ipak, ovog leta spasa nije bilo... Nakon sjajnog nastupa na Evropskom prvenstvu, popularni "Bleki" zaslužio je transfer u Premijer ligu pošto je potpisao ugovor sa Notingem Forestom. 

Mnogi su očekivali da će Milenkoviću biti potrebno neko vreme da se adaptira na Premijer ligu, ali - nije. Srpski fudbaler jedan je od najboljih u sastavu Nuna Espirita Santa, potvrdili su navijači pošto su ga izglasali za igrača meseca! 

Nikola Milenković dobio je podršku svih pristalica "šumara" pošto je u sva tri septembarska meča bio odličan. Forest je u tom periodu savladao Liverpul, remizirao sa Brajtonom i doživeo poraz od Fulama. Njegova partija protiv "redsa" na "Enfildu" bila je posebno impresivna.

Za to vreme, Nikola Milenković nastupao je i za reprezentaciju Srbije, a u remiju protiv Španije na "Marakani" ostavio je izvanredan utisak sa kapitenskom trakom oko ruke.