04.10.2024.

18:55

Foto: Reuters

Sport

Preokret - Pogbi smanjena kazna! Francuz se vraća već u martu!

Pravni preokret godine u fudbalu! Iako se činilo da će Pol Pogba završiti karijeru nakon što je dobio zabranu igranja od četiri godine, Međunarodni sud za sportsku arbitražu odlučio je da suspenziju umanji na samo 18 meseci. Dakle, francuski fudbaler bi već početkom 2025. mogao da počne da trenira sa Juventusom dok bi na terenu mogli da ga vidimo u martu! 

Pol Pogba pao je na doping testu 20. avgusta 2023. godine na meču Juventusa i Udinezea. Nalaz je pokazao da je Francuz pozitivan na sintetički testosteron, a nakon što je testiranje ponovljeno rezultat je bio isti. 

Pogba je bio suspendovan već posle prvog testa i od tada nije trenirao sa ekipom. Mesecima Francuz nije mogao da trenira budući da je protiv njega vođen postupak, a onda je početkom 2024. godine odlučeno da bude suspendovan na četiri godine. 

Informer

Navodno, i tada je postojala mogućnost da Pogba dobije kaznu od dve godine, ali da ga je skupo koštala odluka da odbije nagodbu. Francuz je želeo da dokaže svoju nevinost zbog čega je uputio žalbu Sudu za sportsku arbitražu. Ispostavio se to kao pravi potez budući da će na kraju proći i sa manje od dve godine suspenzije. 

Francuz je zvanično i dalje fudbaler Juventusa sa kojim ima ugovor do kraja juna 2026.godine. Ipak, pravo je pitanje da li u Torinu računaju na njegove usluge budući da je nakon doping skandala došlo do raskola na relaciji klub-igrač. Razlog je, naravno, bila želja "stare dame" da njegova primanja svede na minimalna.