04.10.2024.

22:35

Foto: printscreen instagram

Sport

Nišlije prekinule pobedonosnu seriju OFK Beograda (VIDEO)

Izabranici mladog stručnjaka Nikole Drinčića uspeli su na "Čairu" da zaustave zahuktali OFK Beograd, koji je pre ovog duela bio u seriji od četiri vezane pobede, među kojima je i ona nad Partizanom.

Nišlije su pronašle recept za tim sa Karaburme, a do zasluženog vođstva su stigli u 23. minutu. Korner sa desne strane izveo je Vanja Ilić, a na prvoj stativi najbolje se snašao iskusni desni bek Marko Petković i glavom pogodio baš gde treba.

Mladi čuvar mreže gostiju Balša Popović, koji je nedavno dobio poziv selektora Crne Gore Roberta Prosinečkog, uspeo je sjajnim intervencijama da spreči domaćina da poveća prednost, a i prečka ga je sačuvala nakon "bombe" Vanje Ilića sa distance.

Ipak, već na startu drugog poluvremenu uspela je ekipa Sime Krunića da stigne do izjednačenja. Prvo je Aleksej Vukićević odlično prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor i po zemlji gađao suprotan ugao, golman Strahinja Manojlović je samo kratko odbio loptu, a na nju je natrčao Nikola Mituljikić i smestio je u praznu mrežu.

Ovim remijem Radnički je upisao i četvrti meč zaredom bez poraza i sada je peti na tabeli sa 17 bodova. OFK Beograd na poslednjih pet utakmica ne zna za neuspeh i ostao je na drugoj poziciji sa 23 boda.