05.10.2024.

10:52

Foto: profimedia

Sport

Paklena nedelja za Babića! Piksi ga precrtao, pa napravio kiks i zaradio suspenziju! (VIDEO)

Sve je počelo u sredu, kada je napravio ozbiljan kiks u meču Kupa Rusije protiv Dinama iz Moskve, direktno kumujući golu El Mehdija Mauhuba. Njegova greška u 20. minutu gotovo je koštala Spartak bodova, ali su Moskovljani na kraju, uz gol Vilijana Žosea iz slobodnog udarca u 90. minutu, uspeli da preokrenu i zabeleže pobedu.

Međutim, to nije kraj Babićevih problema. U petak je selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, objavio konačan spisak za predstojeće kvalifikacione mečeve protiv Švajcarske i Španije, a ime Babića nije se našlo među pozvanim igračima. Na njegovom mestu, šansu su dobili Strahinja Eraković i Jan Karlo Simić, dok su standardni Nikola Milenković i Strahinja Pavlović i dalje neizostavni u odbrani Srbije.

Kao da sve to nije bilo dovoljno, Babić ovog vikenda neće moći da pomogne svom timu Spartaku u važnom meču protiv Rostova u 11. kolu Premijer lige Rusije, jer zbog niza žutih kartona mora da odradi suspenziju. Ovo je treća uzastopna javna opomena za defanzivca, a ukupno četvrta ove sezone, pa će meč posmatrati sa tribina.

Forma Spartaka, baš kao i Babićeva, u silaznoj je putanji. Tim Dejana Stankovića osvojio je samo dva boda u poslednja tri kola, čime su pali na šesto mesto na tabeli, sa osam poena zaostatka za vodećim Krasnodarom i Lokomotivom. Spartak je prošle nedelje izgubio od Lokomotive 3:1, što je dodatno otežalo situaciju.

Iako Spartak ima šansu da se vrati na pobednički kolosek protiv Rostova, koji je takođe u lošoj formi, Babić će morati da sačeka novu priliku da se dokaže, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou. Da li će uspeti da se vrati u formu koja ga je krasila na prethodnim takmičenjima, ostaje da se vidi u narednim nedeljama.