05.10.2024.

12:34

Foto: Starsport/Tanjug/Peđa Milosavljević

Sport

Bogdanović bez dlake na jeziku! Šanse Srbije u Ligi nacija su nikakve, ako isključim crnce Vlahović je najbolji!

Njegovo iskustvo iz bogate karijere, koju je gradio u klubovima kao što su Željezničar, Atletiko Madrid i Verder Bremen, sada koristi za detaljne fudbalske analize.

Bogdanović se prvo osvrnuo na nedavni spisak igrača koje je selektor Dragan Stojković Piksi pozvao za naredne utakmice, ističući očekivane izbore, ali i primetne izostanke.

Informer

Dragan Stojković Piksi

- Spisak je očekivan s obzirom na utakmice od pre mesec dana iako se znalo da neko neće biti pozvan da neko neće da dođe i da Piksi želi da podmladi tim. Falio je napadač kao Mitrović koji je igrao loše na EP, ali je gol mašina i može da donese gol ekipi i ima dosta iskustva. Andrija Maksimović... Ne znam da li je Mesi, to može dosta tereta da mu donese, ali je očigledno da se radi o talentovanom i dobro vaspitanom klincu kako sam video po ponašanju i izjavama. Taj biser treba brusiti i da mu Gospod Bog da sreću i zdravlje - izjavio je Bogdanović.

Govoreći o Dušanu Vlahoviću, Bogdanović je pohvalio njegov talenat i dosadašnje rezultate, ali i otvoreno istakao da srpski selektor mora da donese jasne odluke.

- Kako rešeta i kako postiže golove, rekao bih da Vlahović nema nikakvih problema. Iskren da budem, znam da mu se devojka preziva Bogdanov i to se vidi da je dobar izbor, ali Vlahović je izuzetno talentovan i jako dobar fudbaler i igra u timu koji nije preterano ofanzivan, ali je postigao par evrogolova. On je biser budućnosti i ako isključimo tamnopute igrače, kako ih mi zovemo, crnce, on je jedan od najtalentovanijih centarfora, da je belac, u Evropi.. Fortunitet naših igrača u Italiji je prisutan, ali on je pravi biser - rekao je Bogdanović, pa je dodao:

Informer

Dušan Vlahović

- Kada je Vlahović u pitanju, naš selektor se nije na vreme odlučio sa kime će igrati u špicu. Ja sam još pre tri godine rekao da ne mogu zajedno igrati Mitrović i Vlahović, a zbog stila igre bih pre birao Vlahovića. Ako je jedan Juventus procenio da toliko košta, luksuz je da on uopšte sedi na klupi, a kamoli da ga stavite na desnog veznog na Evropskom prvenstvu. Vlahović već ima 24,25 godina i već ima stav, zna da igra, zna koliko vredi i zna da kaže ili jesam ili nisam.

Na pitanje o šansama Srbije u Ligi nacija, Bogdanović nije ostavio prostora za optimizam.

- Šanse su nikakve. Jer su iz FSS rekli da to nije prioritet već predigra za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo što je i dobar stav. Svetsko prvenstvo je ipak prioritet. Ja sam Srbiju i Španiju komentarisao na RTS i na taj način igre možete samo da se branite i dobro smo se branili - zaključio je Bogdanović.

Njegova analiza izazvala je veliku pažnju, posebno zbog kritika upućenih na račun selektorskih odluka i budućnosti srpskih igrača na velikoj sceni.