05.10.2024.

18:47

Foto: Starsportphoto©

Sport

Divan gest Erakovića! "Delije" i bivši igrač Zvezde pomažu Srbima sa Kosova i Metohije! (FOTO)

Ovaj gest, koji dolazi u saradnji sa braćom Rusima, ima za cilj da obezbedi 5.020 evra, koliko je potrebno za završetak doma srpske porodice.

Eraković, koji već više od godinu dana nosi dres Zenita iz Sankt Peterburga, učestvovao je u revijalnom meču u znak sećanja na žrtve opsade Lenjingrada, održanom 8. septembra ove godine. Na toj utakmici, Zenitovi fudbaleri nosili su posebne dresove, dizajnirane u bojama koje simbolizuju život i pobedu.

Nakon utakmice, dresovi su stavljeni na aukciju u humanitarne svrhe, a braća iz Rusije odlučila su da dres Strahinje Erakovića bude prodat kako bi se pomoglo Srbima na Kosmetu.

"Aukcija za Erakovićev dres sprovodi se na Instagram stranici fondacije 'Delije', a traje do 6. oktobra u 22 časa. Početna cena dresa je 1.000 evra, a sav prikupljeni novac biće iskorišćen za dovršetak kuće porodice Simijonović," navodi se u saopštenju fondacije.

Ova akcija još jednom pokazuje koliko je važna solidarnost između srpskog i ruskog naroda, a Strahinja Eraković, kao bivši miljenik navijača Crvene zvezde, koristi svoju popularnost kako bi skrenuo pažnju na ovu važnu inicijativu.

Podsećamo, Eraković je tokom svoje karijere u Crvenoj zvezdi osvojio tri titule i tri Kupa Srbije, dok je u Zenitu već dodao tri nova trofeja – titulu prvaka Rusije, Kup Rusije i Superkup Rusije.