05.10.2024.

22:26

Foto: EPAIMAGES

Sport

Nakon pet utakmica Hrvat pred otkazom! Jurića teraju iz Rima!

Uprava Rome ekspresno je reagovala nakon slabog starta sezone i smenila legendu kluba - Danijele De Rosija. Na njegovo mesto isti dan postavljen je Ivan Jurić, a kako javljaju mediji iz Italije, ni hrvatski stručnjak se neće dugo zadržati na "Olimpiku". 

"Corriere dello Sport" objašnjava da je uprava kluba, nakon poraza od Elfsborga u Ligi Evrope, održala hitan sastanak sa Jurićem. Čelnici Rome su pred hrvatskog trenera stavili ultimatum uoči utakmice protiv Monce - pobeda ili otkaz! 

U Rimu su se nadali da će Jurić, poznat po svojoj čeličnoj disciplini, uspeti da razmrda ekipu nakon slabog starta pod trenerskom palicom Danijele De Rosija. Hrvat, makar za sada - nije uspeo, a rečima nakon poraza od Elfsborga zamerio se upravi. 

"Nakon poraza i očajne igre protiv Elfsborga, navijačima je rekao kako mu je žao, ali da je primetio veliki napredak u igri. Čini se Jurić svim silama pokušava da pridobije svlačionicu mekanim pristupom, a to je već uradio kada je pristao na zahtev da se jutarnji treninzi skrate", navodi italijanska štampa. 

Informer

 

Navodno, uprava Rome se odlučila za Ivana Jurića zbog svega što je već postigao u Italiji. Posebno impresivan bio je način na koji su igrali njegova Verona i Torino, ali za sada toga u stilu "vučice" nema. Hrvatski strateg je dobro počeo svoju eru na "Olimpiku" pošto je upisao dve pobede (Udineze i Venecija), no, u Ligi Evrope ne cvetaju ruže pošto je pre poraza od Elfsborga njegov tim remizirao sa Atletik Bilbaom. 

Mediji u Italiji dodaju da je pred Jurića stavljen jasan zahtev kada je dolazio - plasman u Ligu šampiona.