06.10.2024.

09:00

Foto: AP/Photo

Sport

Mitre, majstore! Cepa mreže, strašan niz Srbina pred Ligu nacija (VIDEO)

Mitrović je lider u ligi Saudijske Arabije, a protiv Al Ahlija je došao do desetog gola na pet mečeva, što sigurno raduje i našeg selektora Dragan Stojkovića pred utakmice u Ligi nacija.

Mada, kada je reprezentacija Srbije u pitanju Mitrović je u golgeterskoj krizi, pošto je za godinu dana i na devet odigranih utakmica postigao tek jedan gol. Ipak, sad dolazi u sjajnoj formi, pa bi na mečevima u Ligi nacija mogao da popravi skor u dresu Srbije. Naša reprezentacija će 12. oktobra u Leskovcu dočekati Švajcarsku, dok će tri dana kasnije u Kordobi igrati protiv Španije. Posle prva dva kola imamo jedan bod, odigrali smo u Beogradu sa "crvenom furijom" 0:0, ali smo žalost izgubili od Danske sa 2:0.

Na startu takmičenja Stojković nije mogao da računa na Mitrovića, koji bi sad trebalo da bude na raspolaganju Srbiji, ukoliko ne bude neprijatnih iznenađenja. Mitar je na poslednjih 11 utakmica Al Hilala u svim takmičenja bio strelac na čak osam mečeva, a ukopno ima 14 golova, pa s pravom navijači očekuju da naš napadač nastavi da trese mreže i u dresu nacionalnog tima. 
 

Mitrović je protiv Al Ahlija postigao het-trik, ali mu je prvi pogodak poništen zbog tuđeg ofsajda. Potom je u 56. minutu glavom sa peterca doneo izjednačenje svom timu, da bi u 78. minutu iskoristio penal za potpuni preokret i pobedu.