06.10.2024.

19:53

Foto: Reuters

Sport

Milenković u ulozi asistenta za bod protiv Čelsija! Strašan preokret Brajtona (VIDEO)

Fudbaleri Notingem foresta nastavili su da nižu dobre rezultate, a posle pobede nad Liverpulom, ovog puta su ostali neporaženi protiv još jednog favorita - Čelsija, sa kojim su u gostima podelili bodove 1:1 (0:0).

Odbranom popularnih "šumara" ponovo je komandovao naš reprezentativac Nikola Milenković, a pored toga stigao je da bude i asistent kod vodećeg pogotka Krisa Vuda u 49. minutu. Bleki je posle prekida i centaršuta sa skoro sredine terena, glavom spustio loptu, a iskusni napadač je sa peterca prosledio u mrežu.

Ipak, "plavci" su samo osam minuta kasnije stigli do izjednačenja, kada je Noni Madueke sa desnog krila odlično povukao loptu, namestio se na levu nogu i sa 14-15 metara pogodio suprotan ugao.

Prošla je još jedna runda, a Mančester junajted nije osetio slast pobede. Ovog puta odigrali su "crveni đavoli" samo 0:0 u Birmingemu protiv Aston Vile, a mladi srpski defanzivac Kosta Nedeljković presedeo je meč na klupi za rezerve.

Na kraju, fantastičan preokret napravio je Brajton na svom terenu protiv Totenhema i slavio sa 3:2 (0:2). Odigrali su "pevci" jako dobro prvo poluvreme, na odmor otišli sa prednošću golovima Džonsona i Medisona u 23. i 37. minutu, a onda je usledio šok.

Za samo 18 minuta domaćin je sve okrenuo u svoju korist. Seriju pogodaka otvorio je Minteh 48, nastavio Ruter, a veliku radost plavo-belima doneo je Velbek.