07.10.2024.

07:00

Foto: profimedia

Sport

Bleki zaustavio i Čelsi, pa otkrio šta mu se posebno sviđa u Premijer ligi (VIDEO)

Novopečenom kapitenu naše reprezentacije očigledno je prijala selidba iz Italije u Englesku. Odmah po dolasku u Notingem forest popularni Bleki se ustalio u startnu postavu i postao jedan od glavnih aduta menadžera Nuna Espirita Santa.

Snažni defanzivac fenomenalno rukovodi odbranom "šumara", koji su samo jednom poraženi ove sezone, a trenutno su u zlatnoj sredini. Posle skalpa koji su pre mesec dana uzeli Liverpulu (1:0), juče su uspeli da ostanu i neporaženi protiv favorizovanog Čelsija na "Stamford bridžu" (1:1).

I upravo je momak koji je ponikao i afirmisao se u Partizanu bio jedna od glavnih figura na terenu. Upisao je asistenciju u 49. minutu, kada je glavom spustio loptu Krisu Vudu, koji je prosledio u mrežu, a sve vreme je vodio žestoku borbu za ofanzivcima "plavaca".

- Jako dobra utakmica za nas. Igrati na ovakvim stadionima je zaista privilegija, atmosfera je bila sjajna. Pozitivan rezultat za nas, s obzirom da smo dobili crveni karton i da smo od 78. minuta imali igrača manje. Mogli smo i da izgubimo i da dobijemo, jer smo i mi propustili neke šanse. Verujem da je meč bio lep i za gledanje, mnogo tranzicije u oba pravca, veliki broj prilika... - rekao je Milenković za "Arenu sport".

Informer

Nikola Milenković u duelu sa Markom Kukureljom iz Čelsija

Da je nekadašnji štoper Fiorentine u odličnoj formi potvrđuje i podatak da je bio izabran za najboljeg igrača Notingema u septembru.

- Velika je to čast, ali na meni je da nastavim naporno da treniram, da dajem sve što mogu da bih se poboljšao. Ne želim da izgubim nijedan dan, a da ne radim na sebi, da ne napredujem. Uvek ću pružati maksimum, pre svega, zbog ekipe. Treba samo da nastavimo u ovom smeru, dobro smo otvorili sezonu - naglasio je Bleki.

Srpski as oduševljen je Engleskom, uslovima, protivnicima...

- Premijer liga je, bez dileme, najbolja na svetu. Svaka utakmica je lepa na svoj način, stadioni su neverovatni. Jako se brzo igra, na svakom meču su pune tribine i ovo je ono pravo uživanje u fudbalu - poručio je Milenković.