07.10.2024.

08:13

Foto: informer.rs

Sport

Tragedija! Bivši fudbaler poginuo u poplavama, pronađen u zagrljaju sa suprugom

Katastrofalne poplave pogodile su mesta Jablanica, Konjic, Kiseljak, Kreševo i Fojnicu i odnele veliki broj žrtava.

Oglasio se jedan lokalni fudbalski klub Klis iz Buturović Polja, istakavši da je njihov nekadašnji igrač nastradao.

"Kolektiv FK Klis izražava saučešće porodicama, prijateljima i poznanicima svih žrtava u Buturović Polju, Jablanici, Kreševu, Kiseljaku i Fojnici. U Buturović Polju su među nastradalim i nestalim osobama naši dugogodišnji navijači, dok je poplava u Jablanici okončala život nekadašnjeg fudbalera FK Klis Jasmina Čilića – Žilija. Nek’ im je laka zemlja bosanskohercegovačka!”, navodi se u saopštenju FK Klis.

Prema onom što je Dženan Imamović iz Donje Jablanice ispričao za za Vijesti.ba, Jasminovo tijelo pronađeno je u zagrljaju sa njegovom suprugom Irmelom, prenosi "Oslobođenje". Mediji prenose da Irmela i Jasmin nisu uspeli da pobegnu od silovitih voda koje su progutale celu zajednicu. Kada su spasilačke ekipe stigle do ruševina tela Irmele i Jasmina bila su čvrsto zagrljena.

I legendarni NBA košarkaš, Mirza Teletović jedva je izvukao živu glavu tokom poplava. On je nedavno podigao malu hidrocentralu na reci Čvrsnici, koja je tokom poplava bukvalno "pukla kao kokica". Ugrožen je bio i sam Teletović, koji je morao da ide preko šume i blata do kuće.