07.10.2024.

10:12

Foto: Starsportphoto

Sport

Piksi objasnio zašto nema Vlahovića i Sergeja

Selektor naše reprezentacija se obratio javnosti pred meče sa Švajcarskom i Španijom u Ligi nacija. Naravno sve je najviše zanimalo zašto na spisku nema Dušana Vlahovića i Sergeja Milinković-Savića. Piksi je prvo pričao o napadaču Juventusa.

- Da javnosti objasnim situaciju. Njihov nedolazak je zajednički dogovor između mene i njih. Obavljeni su razgovori sa Dušanom Tadićem... pardon Vlahovićem. Ostaju privatni problemi, familijarni problemi. Jedino vreme kada može da se posveti tome je reprezentativna pauza. Poštujem tu odluku. Ono što je jako bitno. Niti je problem FSS, niti reprezentacija, niti selektor - istakao je Piksi.

Zatim se dotakao i Sergeja Milinkovića-Savića.

- Što se tiče Sergeja doneli smo zajedničku odluku da preskoči ovaj termin. Verujem da će u novembru biti na psihičkom planu spreman da se priključi reprezentaciji. To je dogovor između mene i njih. I naravno, Vlahovića mislim da za sledeće okupljanje neće biti problema. Ali videćemo - zaključio je on.

Podestimo, Srbija prvo igrau u Leskovcu protiv Švajcarske 12. oktobra, a zatim će tri dana kasnije odmeriti snagu sa Španijom u Kordobi.