07.10.2024.

10:36

Foto: Starsportphoto©

Sport

Srbija ostala bez važnog igrača! Povrede osakatile "orlove"

Ima selektor kadrovskih probleme pred predstojeće mečeve. Ne može da računa na Babića zbog povrede medijalnog meniskusa desnog kolena, moguća je operacija. Ratkov ima povredu pripoja desne lože, povređen je i Vanja Milinković-Savić, a sa spiska je "otpao" definitivno Andrija Živković.

Informer

- Jutros je urađena magnetna rezonanca i dobili smo izveštaj da se radi o bolu u kolenu - pripoj ligamenta patele. Što daje ovako neku mogućnost da bude oslobođen ovog puta. U takvom stanju iluzorno je tražiti od nekog da igra. On će najverovatnije biti oslobođen i nema potrebe da dolazi na dodatne preglede, jer smo pre pola sata dobili izveštaj od njegovog kluba, a i doktor je razgovarao sa njim. Radi se o momku koji je ozbiljan i profesionalan. Ima problem u samom hodanju, a zamislite da mora da trči? - kazao je selektor.

Informer

Stojković je istakao da u slučaju da Vanja ne bude mogao da igra, Marko Ilić je dobio dodatni poziv iz TSC-a, pa će se priključiti. Tokom današnjeg dana će biti poznata situacija sa Vanjom i Ivanom Ilićem. 

Informer

- Što se Ivana Ilića tiče, on dolazi, biće dodatne analize, uradiće se dodatni pregled, što mislim da je potpuno normalno. Upala je leve Ahilove tetive, igra pod injekcijama i oseća bolove u toj tetivi. Uradićemo danas dodatne preglede i videti u kakvom je stanju. Donećemo odluku na osnovu onoga što nam bude rekao medicinski tim.

Podestimo, Srbija prvo igra u Leskovcu protiv Švajcarske 12. oktobra (20.45), a zatim će tri dana kasnije odmeriti snage sa Španijom u Kordobi (20.45).