07.10.2024.

10:42

Foto: Starsportphoto

Sport

Piksi uputio apel navijačima zbog jednog fudbalera!

Švajcarska gostuje Srbiji 12. oktobra u Leskovcu u sklopu trećeg kola Lige nacija. U njihovom sastavu biće Granit Džaka koji je više puta na sraman način provocirao srpske igrače, a selektor naše reprezentacije Dragan Stojković Piksi da će njegovi puleni fokustirati isključivo na fudbal.

- Verujem da ljudi znaju prošlost, apelujem da se utakmica odigra u fer-pleju. Da ponašanje sa tribina bude na visokom nivou, kao i igrača. Te stvari treba zaboraviti i fokusirati se na fudbal i na igru. Ne bojim se, svi su svesni da je potpuno nepotrebno da se pokuša sa nekim glupostima. Džaka je veliki igrač, pokazuje svetsku klasu kada je njegova igra u pitanju, mislim da neće biti problema - rekao je on.

Podsetimo, duga je istorija Džakinih provokacija, a sve je krenulo još 2018. godine kada je najavio da će protiv Srbije igrati sa kopačkama koje na sebi imaju tzv. Kosova. Na toj utakmici slavio je gol pokazujući simbol "Velike Albanije".

Slična situacija se desila i pre dve u godina na Mundijala u Kataru, gde je konstantno ulazio u sukob sa srpskim fudbalerima. Posle meča je obukao dres sa prezimenom Jašari i tako aludirao na ozloglašenog vođu terorističke jedinice, Adema Jašarija.