07.10.2024.

11:18

Foto: Starsportphoto©

Sport

Maksimović očarao Piksija! Selektor mu obećao: Debitovaćeš

Dobio je mladi igrač Crvene zvezde poziv nakon sjajnih partija mladića u Ligi šampiona i večitom derbiju. Živi san popularni Mesi, jer će dobiti šansu da nakon Zvezde zabriljira i u Leskovcu u duelu sa Švajcarskom u trećem kolu Lige nacija.

Informer

- Što se tiče Maksimovića, upoznao sam ga na Kipru kada je bilo Evropsko prvenstvo do 17 godina, pitao sam naše ljude za broj taj i taj i njegovo ime. Rekli su mi to je Andrija Maksimović i igra u Zvezdi. Upoznat sam sa njim i znam ko je. Skrenuo je pažnju na Zvezda - Benfika pre ove glavne utakmice, a onda protiv Partizana, pa protiv Intera. Radi se o velikom potencijalu, ima samo 17 godina, dosta zrelo deluje na terenu - kazao je selektor Stojković pred mečeve sa Švajcarskom i Španijom.

Informer

Selektor se nije dvoumio da li da ga pozove, uprkos tome što ima samo 17 godina i najavio je da će Andrija definitivno debitovati u dresu prvog tima Srbije.

- Vidim da ima mnogo lep nadimak, tako da od njega zavisi, nisam imao nikakvu dilemu da ga stavim na spisak. Bez obzira na njegove godine. Ima otvoren put za razvoj, to će zavisiti od njegovog razmišljanja, rada, pristupa... Ima sjajnu perspektivu, on je tu, da li će debitovati kao starter ili kao neko ko će ući. Nebitno je. A da li će debitovati, debitovaće. Zaslužio je za nešto što je pokazao u vrlo kratkom periodu - jasan je bio selektor "orlova".

Srbija prvo igra u Leskovcu protiv Švajcarske 12. oktobra (20.45), a zatim će tri dana kasnije odmeriti snage sa Španijom u Kordobi (20.45).