07.10.2024.

13:51

Foto: fss

Sport

Novi udarac za Piksija i Srbiju! Otpao još jedan važan fudbaler

Selektor Dragan Stojković Piksi je na konferenciji za medije rekao je da će Ilić doći u Sportski centar FSS u Staroj Pazovi i odraditi dodatne preglede i da će nakon njih biti procenjeno njegovo stanje.

Nažalost, na pregledima je utvrđeno da je povreda takva da neće moći da igra, pa će propustiti dva važna susreta sa Švajcarskom i Španijom.

"Ivan Ilić došao je u Sportski centar FSS u Staroj Pazovi, kako bi se u društvu jednog od doktora našeg najboljeg nacionalnog tima, Dejana Aleksandrića, javio selektoru Draganu Stojkoviću, pozdravio sa saigračima i svima poželeo uspeh u predstojećim mečevima u "A” diviziji Lige nacija", navodi se u saopšten ju FSS. 

Zbog povrede oktobarske mečeve propustiće Andrija Živković

- Jutros je urađena magnetna rezonanca i dobili smo izveštaj da se radi o bolu u kolenu - pripoj ligamenta patele. Što daje ovako neku mogućnost da bude oslobođen ovog puta. U takvom stanju iluzorno je tražiti od nekog da igra. On će najverovatnije biti oslobođen i nema potrebe da dolazi na dodatne preglede, jer smo pre pola sata dobili izveštaj od njegovog kluba, a i doktor je razgovarao sa njim. Radi se o momku koji je ozbiljan i profesionalan. Ima problem u samom hodanju, a zamislite da mora da trči? - kazao je selektor o povredi Živkovića.

Zbog povrede je sa spiska otpao i Srđan Babić, a pod velikim znakom pitanja je i golman Vanja Milinković Savić, koga čekaju detaljni pregledi.

Podestimo, Srbija prvo igra u Leskovcu protiv Švajcarske 12. oktobra (20.45), a zatim će tri dana kasnije odmeriti snage sa Španijom u Kordobi (20.45).