07.10.2024.

14:10

Foto: Starsportphoto©

Sport

Nema provokacija! Napredak objasnio proslavu uz čuvenu pesmu (VIDEO)

Navijači sa juga Srbije su okrivili Kruševljane da pesmom provociraju i raspiruju mržnju, što je Napredak zvaničnim saopštenjem demantovao.

Popularni "čarapani" ističu da su gosti sve vreme skandirali uvredljive parole, uprkos kojima su ostali na stadionu i ispratili utakmicu do kraja. Takođe, podsećaju da je pomenuta pesma uvek bila slavljenička za uspehe njihovog tima.

"Gostujući navijači za odanost svom klubu zaslužuju reči hvale, ali ne i za navijački "repertoar". Veličali su sandžačku republiku, poručivali parole "Pazar - Sandžak, nikad Srbija" i pevali o Kosovu i Albaniji. Dobili su privilegiju da ostanu na stadionu, a onda su se pobunili zbog slavlja fudbalera Napretka u svlačionici uz poznatu pesmu. Ta pesma uvek prati veselje "čarapana" nakon svake pobede, o čemu svedoče mnogobrojni snimci iz prošlosti", glasi deo saopštenja Kruševljana.

Informer

Kruševljani slave uz čuvenu pesmu

U nastavku su se osvrnuli na daleko lošiji tretman kakav su dobili na stadionu kraj Jošanice prilikom gostovanja Novom Pazaru.

"Na prethodnoj utakmici pravili su nerede, čak i bacali "topovske udare" među naše navijače i povredili nekolicinu. Sada pokušavaju zamenom teza da se predstave kao žrtve provokacija na nacionalnoj osnovi", poručili su iz Napretka.