07.10.2024.

16:01

Foto: printscreen/X/Fudbalski savez Srbije

Sport

Pogledajte kako je Piksi dočekao Andriju Maksimovića! Uporedio ga sa jednim fudbalerom, a to nije Mesi (VIDEO)

Andrija Maksimović, koji ima samo 17 godina, dobio je poziv u reprezentaciju Srbije i debitovaće na nekoj od naredne dve utakmice Lige nacija, protiv Švajcarske ili Španije.

Ovaj tinejdžer, kome je nadimak Mesi, široj javnosti se nedavno predstavio na 174. večitom derbiju protiv Partizana i protiv Intera u Ligi šampiona. U oba duela bio je jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde, pa je dobio poziv Stojkovića za predstojeće utakmice.

O njegovom talentu već sada bruji pola Evrope, a i Stojković je očigledno svestan o kakvom se potencijalu radi. Maksimović se danas priključio pripremama reprezentacije za predstojeće utakmice sa Švajcarskom i Španijom, a Stojković ga je dočekao na jako zanimljiv način.

- Gde si, Jamal - izgovorio je Stojković u trenutku kada je ugledao Maksimovića.

Naravno, sve to je ispraćeno kroz osmeh. Njih dvojica su se izgrlili, a potom se Andrija pozdravio i upoznao sa ostatkom Piksijevog stručnog štaba. Tu su malo proćaskali, a Maksimović bi od danas mogao da dobije još jedan nadimak, i to po najtalentovanijem mladom igraču na svetu, Laminu Jamalu.

Stojković je danas na konferenciji za medije u hvalospevima govorio o Zvezdinom talentu.

Što se tiče Maksimovića, upoznao sam ga na Kipru kada je bilo Evropsko prvenstvo do 17 godina, pitao sam naše ljude za broj taj i taj i njegovo ime. Rekli su mi to je Andrija Maksimović i igra u Zvezdi. Upoznat sam sa njim i znam ko je. Skrenuo je pažnju na Zvezda - Benfika pre ove glavne utakmice, a onda protiv Partizana, pa protiv Intera. Radi se o velikom potencijalu, ima samo 17 godina, dosta zrelo deluje na terenu - govorio je Stojković.