07.10.2024.

18:05

Foto: Starsportphoto

Sport

Novi problem za Piksija! Vanja Milinković Savić definitivno otpao za mečeve protiv Švajcarske i Španije!

Fudbalski savez Srbije potvrdio je da Milinković Savić neće biti u konkurenciji za predstojeće duele, pridruživši se tako Ivanu Iliću i Andriji Živkoviću, koji su takođe odsutni zbog povreda.

Milinković Savić je, uprkos povredi, stigao u Staru Pazovu kako bi se javio selektoru Draganu Stojkoviću i pružio podršku ekipi. Međutim, nakon medicinskih pregleda, potvrđeno je da golman Torina neće biti u mogućnosti da pomogne svojoj reprezentaciji, a prioritet će biti njegov što brži oporavak.

Srbija će tako, na važnom meču protiv Švajcarske 12. oktobra u Leskovcu, kao i tri dana kasnije na gostovanju Španiji u Kordobi, biti oslabljena u ključnim pozicijama. Trenutno treći u grupi 4 "A" divizije Lige nacija sa jednim bodom, srpski tim se nada povoljnim rezultatima kako bi zadržao šanse za plasman dalje, uprkos svim kadrovskim problemima.

Pred Stojkovićem je sada težak zadatak da pronađe zamene i pripremi ekipu za ove izazovne mečeve, dok se navijači nadaju da povrede ključnih igrača neće ugroziti borbu za plasman na Evropsko prvenstvo.