07.10.2024.

23:22

Foto: EPA

Sport

Zvezdin rival na ivici ambisa! Jang bojs poslednji, vezao četiri poraza, ali ne menja trenera!

Ekipa iz Berna, nekadašnji lider švajcarskog fudbala, sada se suočava sa krizom bez presedana. Posle četiri uzastopna poraza u domaćem šampionatu, Jang Bojs se našao na poslednjem mestu tabele, a poslednji udarac zadao im je ljuti rival, Bazel, koji polako hvata zalet ka vrhu tabele.

Iako su mnogi očekivali da će trener Patrik Ramen biti smenjen posle ovog niza neuspeha, uprava kluba odlučila je da mu pruži još jednu priliku, na iznenađenje švajcarske fudbalske javnosti. Međutim, kako se priče iz Berna šire, jasno je da je njegova pozicija na veoma klimavim nogama.

Ramenova ekipa ne uspeva da ostvari bolje rezultate ni u Ligi šampiona. Iako su u kvalifikacijama senzacionalno eliminisali favorizovani Galatasaraj, posle dva kola u grupnoj fazi elitnog takmičenja Jang Bojs nema nijedan osvojen bod.

Informer

Jang bojs

Pritisak je sve veći, a pitanje koje svi postavljaju je: da li će Ramen dočekati ključne utakmice, uključujući i onu sa Crvenom zvezdom, koja je zakazana za sledeću godinu?

Situacija u Bernu je daleko od uobičajene, i dok bi mnogi treneri već izgubili posao u sličnim okolnostima, Jang Bojs i dalje daje poverenje svom šefu stručnog štaba. Ipak, kako se porazi gomilaju, čini se da je pitanje vremena kada će u klubu biti doneta neka radikalna odluka.