07.10.2024.

23:59

Foto: profimedia

Sport

Predivan gest fudbalera Espanjola! Ovako su pomogli napuštenim životinjama (FOTO GALERIJA/VIDEO)

Svedoci smo da, nažalost, napuštenih životinja ima sve više, a zato je Espanjol došao na fenomenalnu ideju da im pomogne u pronalaženju novog doma.

Naime, igrači ovog španskog prvoligaša su, uoči okršaja sa Majorkom na stadionu "Kornelja El-Prat", na teren izašli u društvu četvoronožnih drugara. Svaki prvotimac vodio je po jednog psa, koji je bio spreman za udomljavanje, a ispred njih je stajao jasan natpis - "Los Periquitos - ne napuštaj". Inače, Los Periquitos u prevodu sa španskog jezika znači papagaji, što je ujedno i nadimak Espanjola.

Ovakav potez plavo-belih naišao je na snažan odjek i pozitivne reakcije u tamošnjoj javnosti, a svih 11 pasa vrlo brzo je udomljeno. Ujedno, skupljena je i velika količina hrane i ostalih potrepština za organizacije koje brinu o uličnim kucama i macama.

I nije prvi put da Katalonci učestvuju u ovakvim akcijama, koje podižu svest o odgovornom vlasništvu, udomljavanju i sprečavanju napuštanja životinja.

Između ostalog, zbog toga se i vezista Espanjola, Pol Lozano (25), na konferenciji za medije pojavio sa svojim petomesečnim ljubimcem, kojeg je spasio kao štene.

- Pronašli smo ga u đubretu sa braćom, nije imao ni mesec dana. Jedan od njih je ostao kod mog druga, a ja sam uzeo Manga. To je jedna od najboljih stvari koje su mi se desile u životu. Ljudi bi trebali da postanu svesni da i životinje imaju osećanja, ponekad i mnogo jača od čoveka - poručio je Lozano.

Tagovi:
sport Primera La liga FK Espanjol fk majorka udomljavanje pasa