08.10.2024.

10:17

Foto: Starsportphoto

Sport

Bivši igrač Zvezde gleda i ne veruje! Dva penala, a ne zna se koji je smešniji - da li je ovo profesionalna liga?! (VIDEO)

Internetom i televizijama kruži snimak sa utakmice osmog kola druge Bundeslige između Magdeburga i Grojter Firta (2:2). Razlog za to je što su zbog neverovatnih grešaka pojedinaca dosuđena dva penala - po jedan za oba tima.

Prvo je jedan igrač Grojter Firta doživeo pravo pomračenje uma, te je u 13. minutu posle dodavanja golmana iz čista mira loptu uzeo u ruke. Protivnički fudbaleri su odmah počeli da skaču oko arbitra i taj pritisak je urodio plodom, pošto je čovek u žutom pokazao na belu tačku.

Zanimljivo, ovakav poklon Magdeburg nije iskoristio, pošto je Mohamed El Hankuri očajno izveo penal, što je Nahuel Nol rutinski odbranio i tako učinio veliku uslugu svom dekoncentrisanom saigraču.

Drugi penal je možda još neverovatniji. Fudbaleri Magdeburga su faulirali protivnika na oko 20 metara od gola, što je sudija okarakterisao kao prekršaj unutar kaznenog prostora?! Ovoga puta, kako nažalost često biva, nepravda je pobedila, a rezultat na 2:1 je smanjio Džulijan Grin.

Pogledajte i uverite se sami u "cirkus" koji se dogodio na spomenutoj utakmici:

Trebalo bi da se napomene da za Grojter Firt nastupa nekadašnji igrač Crvene zvezde, Nemanja Motika, koji je u igru ušao tek u 84. minutu.