08.10.2024.

14:50

Foto: FK Vojvodina printscreen Instagram

Sport

Zvanično! Lalatović na klupi Vojvodine! (FOTO)

Prema njihovim rečima, doskorašnji strateg lučanske Mladosti debitovaće na meču protiv Jedinstva iz Uba, koji je zakazan za subotu, 19. oktobra.

"Fudbalski klub Vojvodina sa zadovoljstvom objavljuje da je Nenad Lalatović danas i zvanično potpisao ugovor sa „starom damom“. Nakon jučerašnjeg sastanka UO na kom je doneta odluka o imenovanju Lalatovića za novog šefa stručnog štaba, on je danas i zvanično potpisao ugovor na dve godine i na klupi Vojvodine debitovaće po treći put na meču protiv Jedinstva posle oktobarske reprezentativne pauze", navodi se u saopštenju srpskog superligaša.

Harizmatični stručnjak je prethodno vodio Vojvodinu u sezoni 2015/16, kao i od 2019. do 2021. godine, kada je osvojio Kup Srbije u sezoni 2020/21. Na klupi Novosađana nasledio je Nemanju Krtolicu, koji je bio privremeni trener, nakon što je smenjen Božidar Bandović. 

Na sednici Upravnog odbora Nenad Lalatović je izabran većinom glasova sa članovima stručnog štaba Milanom Vješticom, Vidakom Bratićem i Milanom Jovanićem. U stručnom štabu Nenada Lalatovića, takođe su i kondicioni treneri Aleksandar Jovančević, Luka Miljević, Bojan Antonić, i analitičar Igor Gagričić.

"Inače, u prošlom Lalatovićevom mandatu član UO bio je Ljubomir Apro, a tada su, 2020. osvojili trofej u Kupu Srbije. Takođe, sadašnji sportski direktor Marko Jovanović i Nenad Lalatović imali su već jednu uspešnu saradnju, pošto su predvodili niški Radnički do istorijskog drugog mesta u Super ligi Srbije. Za kraj tu je i važan podatak da je Lalatović trener sa najviše pobeda u istoriji Vojvodine, te mu klub ovom prilikom želi još mnogo trijumfa i novih trofeja na klupi „stare dame“", navodi se u saopštenju "lala".

Takođe, iz Vojvodine dodaju da će promocija novog-starog trenera biti održana sutra od 11 časova u prostorijama sportskog centra "Vujadin Boškov".

"Promocija novog šefa stručnog štaba, Nenada Lalatovića, održaće se u sredu, 9. oktobra u 11 časova u prostorijama FC Vujadin Boškov", podvukli su u saopštenju Novosađani.