08.10.2024.

17:48

Foto: Tanjug/AP

Sport

Engleski fudbaler doživeo stravičnu povredu na bizaran način! Bivši defanzivac Junajteda umalo ostao bez prsta!

Dešavale su se poslednjih godina brojne bizarne povrede u svetu fudbala. Dobro je poznat slučaj Evera Banege, koji je morao na operaciju skočnog zgloba nakon što mu se noga zaglavila između ivičnjaka i automobila dok je sipao gorivo... Ništa bolje nije prošao nekadašnji golman Vimbldona - Dejv Besant, njemu je sa tacne pala flaša na stopalo i pokidala mu ligamente. Ipak, korak dalje otišao je defanzivac Ipsviča - Aksel Tuanzebe. 

Engleski fudbaler prošao je kompletnu akademiju Mančester Junajteda, a letos je pojačao novopečenog učesnika Premijer lige. Zaradio je Tuanzebe poverenje trenera Kirana Mekene, ali će sada morati na nešto dužu pauzu zbog krajnje bizarnog razloga. 

Informer

 

Naime, Aksel Tuanzebe je u ponedeljak predveče prao sudove. Tom prilikom polomila mu se čaša u ruci, a staklo se zabolo u prst. Očigledno su stradali krvni sudovi budući da je hitna pomoć morala da reaguje, a fudbaler Ipstviča završio je na operacionom stolu. 

Navodno, operacija je trajala nekoliko sati budući da su se lekari borili da sačuvaju prst Aksela Tuanzebea. Potvrdio je to i trener Ipsviča - Mekena.