09.10.2024.

06:20

Foto: EPA Images

Sport

Atletiko nije odoleo bogatoj ponudi Saudijaca! Promenio ime stadiona

Španski klub je do sada igrao mečeve na stadionu "Metropolitano", koji će već od danas da se zove "Rijad Air Metropolitano". Naime, "jorgandžije" su potpisale novi sponzorski ugovor sa avio-komapnijom iz Saudijske Arabije sve do 2033. godine. Inače, Atletiko već uveliko na dresovima reklamira pomenutu firmu iz Rijada, ali je sada odlučeno da se za veće pare promeni i ime stadona. 

Ekipa iz Madrida će na ime ove saradnje sa Saudijcima dobiti od 250 do 300 miliona evra u narednih nekoliko godina. Zanimljivo, "jorgandžije" su tako četvrti put promenile naziv svog stadiona posle preselenja sa kultnog "Visente Kalderona".

U početku je naziv novog stadiona bio samo "Metropolitano", potom je imenu dodat naziv kineske kompanije "Vanda", s kojom je španski klub sarađivao do prošle godine. U međuvremenu je sklopljena saradnja sa kompanijom "Civitas" i potpisan ugovor do 2032. godine, ali je raskinut od strane Atletika. Ipak, klub je brzo našao zamenu i dogovorio saradnju sa saudijskom avio-kompanijom.