09.10.2024.

07:17

Foto: epaimages

Sport

Barselona našla rupu u pravilima! Ščensni brani protiv Zvezde

Posle teške povrede Mark-Andre ter Štegena čelnici Katalonaca vratili su Poljaka iz penzije. Bilo je pitanje da li će moći da brani na utakmicama Lige šampiona, s obzirom da je registracioni rok za Ligu šampiona istekao početkom septembra.

Ali, Barselona se snašla i pronašla rupu u pravilima, koja kažu da je moguće naknadno registrovati novog igrača samo ukoliko je igrač na istoj poziciji doživeo takvu povredu i da je završio sezonu. Pošto je  Ter Štegenu krajem septembra stradalo koleno, zameniće Ščensni, koji će  biti prvi golman Barsleone u nastavku sezone, što je potvrdio i zvanični sajt UEFA.

Poljak je pre nekoliko dana predstavljen kao novi igrač Barselone. Ščensni je od 2017. godine branio za Juventus i nakon rastanka sa "starom damom" rešio je da ide u penziju, ali mu je Barsa pokvarila planove, pa umesto da ode na odmor imaće priliku da osovji trofej na nekoliko frontova.

Informer

Debitovaće za novi tim nakon reprezentativne pauze, a gotovo sigurno će mu jedan od prvih mečeva biti u Beogradu.​ Otkrio je nedavno da nije bilo potrebno previše ga ubeđivanja da se vrati, jer je postao saigrač zemljaka i bivšeg saigrača iz reprezentacije, Roberta Levandovskog.

- Bio je prva osoba koja me je pozvala. Nazvao me je, pitao da li postoji mogućnost da se ovo dogodi, jer sam bio miran u penziji. Rekao sam mu da nisam siguran da sam spreman za nove izazove, a onda sam pričao sa porodicom i svi su mi rekli da bih bio glup da ne prihvatim ovo. Zato sam prihvatio, a Robert je prvi imao ideju da me ubedi da dođem -  kazao je Poljak.