09.10.2024.

09:57

Foto: Informer

Sport

Fudbaler zverski ubijen! Velika tragedija potresla planetu

Mediji prenose da je 22-godišnji fudbaler upucan u gradu Maritubi, a pored njega su stradala još dva mladića. Radi se o igraču koji je prošao mlađe selekcije kluba Rema koji se takmiči u Paulisti, a početkom prošle godine izborio je mesto u prvom timu. 

Mediji prenose da su osim Rikardinja u pucnjavi ubijene još dve osobe, Lucas da Silva Braga i Flavio de Hesus Souza. Kako su svedoci preneli oni su sedeli na klupi posle amaterske fudbalske utakmice digrane na lokalnom stadionu, kada im se približio crni automobil. Jedna osoba iz automobila zapucala je na fudbalere i dvojicu muškaraca. Svi su na mestu ostali mrtvi. 

Policija je posle tragedije pronašla automobil za koji se sumnja da su koristili osumnjičeni za napad. U toku je forenzička istraga i analiza automobila.

Rikardinjo se u momentu ubistva oporavljao od povrede koji je doživeo u martu ove godine. Nakon operacije vratio se u Remo kako bi završio poslednju fazu rehabilitacije, nadao se da će se uskoro vratiti na teren. Inače, Remo se takmiči u Seriji C, trećoj ligi Brazila. 

Vest o smrti Rikardinja potresla je njegov klub Remo koji je izrazio saučešće porodici i prijateljima fudbalera. 

 "Sa velikom tugom obaveštavamo javnost o tragičnom gubitku našeg fudbalera Rikardinja. Bio je proizvod naše akademije i debitovao je u januaru 2023. godine. Njegov prerani odlazak ostavlja veliku prazninu u srcima svih koji su ga znali i divili se njegovom talentu. Neka Bog podari utehu njegovoj porodici i prijateljima", navodi se u saopštenju brazilskog kluba.