09.10.2024.

11:52

Foto: Starsportphoto©

Sport

Maksimović ispisuje istoriju srpskog fudbala! Zvezdin Mesi ima priliku da sruši rekord star 42 godine!

Ovaj izvanredni talentovani vezista, koji je briljirao u nedavnom Večitom derbiju i meču protiv Intera u Ligi šampiona, dobio je poziv selektora Dragana Stojkovića.

Na konferenciji za medije, Stojković je potvrdio da je Maksimović u ozbiljnim planovima za predstojeće duele u Ligi nacija, pa se očekuje da će popularni "Zvezdin Mesi" uskoro zaigrati za seniorsku reprezentaciju.

Informer

Andrija Maksimović

Ako se to dogodi, Maksimović će skinuti s trona sadašnjeg sportskog direktora Crvene zvezde Mitra Mrkelu, koji je davne 1982. godine debitovao protiv Bugarske sa samo 17 godina, četiri meseca i sedam dana. Maksimović bi, ako zaigra protiv Švajcarske, nadmašio Mrkelu za samo tri dana, postavši novi rekorder.

Podsećanja radi, treće mesto na listi najmlađih debitanta drži Veljko Poduje, koji je zaigrao u međuratnom periodu 1924. godine, dok je četvrti Lazar Marković, koji je svoj debi zabeležio dva dana pre 18. rođendana.

Iako je Maksimović na putu da obori rekord u zvaničnim takmičarskim mečevima, najmlađi debitant u istoriji srpskog fudbala, ako se uračunaju i prijateljski mečevi, ostaje Andrija Živković. On je 2013. godine protiv Japana debitovao sa svega 17 godina, tri meseca i dva dana.