09.10.2024.

11:35

Foto: ATA Images

Sport

Vezista 'orlova' iskren: Sa Mitrom je sve lakše! Nisam Tadić, ali dokazaću da sam dostojan dresa Srbije!

Kada je Fudbalski savez Srbije uspeo da dobije bitku sa Nemcima za momka rođenog u Berlinu bilo je jasno da je samo pitanje trenutka kada će ofanzivni vezista dobiti šansu i postati nosilac igre "orlova".

Strpljivo je Samardžić čekao priliku, a kada se posle Evropskog prvenstva kapiten Dušan Tadić oprostio od dresa sa državnim grbom, znalo se da je prvotimac Atalante njegov prirodni naslednik. Naravno, mladom asu trebaće i vremena da dostigne nivo na kojem je igrala zvezda Fenerbahčea, ali nema sumnje da je na dobrom putu.

Uostalom, partije u novom klubu to i potvrđuju. Ostao je u Seriji A, dres Udinezea zamenio je plavo-crnim, pa sada ima priliku da se nadmeće i u Ligi šampiona, što mu mnogo znači.

- U Atalanti mi je odlično. Klub ima najveće ambicije, u poslednjih pet godina ispisana je istorija, osvojena je i Liga Evrope. Za mene je odlazak u Bergamo bila prava odluka. Šef Đan Pjero Gasperini je stara škola, treninzi su jaki, sjajan je stručnjak. Želi dobru završnicu, traži da rizikujemo, a od mene konkretno traži asistencije i golove. Nema tu mnogo tajni - kaže Samardžić.

Informer

Lazar Samardžić u dresu Atalante

Protiv Šahtjora je Lazar imao fantastičnu statistiku, a to nije prošlo nezapaženo. Osam uspešnih driblinga i šest kreiranih šansi za saigrače, što je poslednji put uspelo Lionelu Mesiju u Ligi šampiona.

- Video sam to i nisam mogao da verujem, jer je Mesi moj idol. Prvi dres koji sam dobio bio je njegov. Čuvam ga u Berlinu, tamo je i Tadićev dres, moj brat ga nekad koristi - otkriva Samardžić, koji će uskoro imati priliku da u Ligi šampiona odmeri snage sa Barselonom i Realom:

- San svakog deteta koje počinje da igra fudbal jeste da igra protiv najvećih klubova u Evropi. Videćemo, imamo dobar tim i mislim da možemo da pobedimo i jedne i druge. U Superkupu nisam igrao, ali Atalanta je tada pokazala da može da se nosi sa Realom. Zato sam i došao u Bergamo, sviđa mi se kako se ovde radi.

Informer

Lazar Samardžić i Dušan Tadić

Ipak, kada je reč o reprezentaciji, ne krije da oseća mnogo veći pritisak, pogotovo zbog poređenja sa doskorašnjim kapitenom.

- Pritisak postoji, ali ja nisam Tadić. Daću sve od sebe da pokažem da sam dobar i vredan dresa Srbije - dodaje Lazar.

Bivši član Herte i Lajpciga imao je priliku u Seriji A da igra protiv nekoliko švajcarskih reprezentativaca, s kojim će se u subotu suočiti na stadionu u Leskovcu (20.45), u okviru Divizije A Lige nacija.

- Švajcarci su kvalitetni, ali mi moramo da budemo na visini zadatka i damo maksimum. Na prethodna dva meča smo poraženi, verujem da će sada biti treća sreća, da ćemo mi slaviti. Sviđa mi se što igramo u Leskovcu, dobar stadion, mali, ali lep, biće pravi ambijent. Uz mene i reprezentaciju biće i moja porodica, uvek su prisutni. Moramo da više šutiramo na gol, ali važno je i da budemo strpljivi. Vratio se Mitrović, naš najbolji strelac, on mnogo znači ekipi, potreban nam je. Verujem da će nastaviti sa onim što najbolje radi, a to su golovi - naglašava Samardžić.

Informer

Samardžiuć u duelu sa Špancem Nikom Vilijamsom

Na kraju se mladi vezista osvrnuo i na debitanta u državnom timu, talentovanog Andriju Maksimovića iz Crvene zvezde.

- Nisam ga gledao protiv Intera, ali jesam u večitom derbiju. Odličan igrač, jaka leva noga, veoma kreativan. Mislim da će dobro doći reprezentaciji - zaključuje Samardžić.