09.10.2024.

12:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Lalatović neće da ćuti! Doživotna kazna za napad na Stanojevića!

Upravo je on doneo poslednji trofej crveno-belima iz Novog Sada i to u Kupu Srbije 2020. godine pobedivši u finalu ekipu Partizana, a ovo će mu biti treći mandat u srpskoj Atini.

Nedavno je Lalatović dao komentar povodom odlaska Aleksandra Stanojevića iz Humske, koja je obeležena napadom na bivšeg trenera crno-belih.

- Ne znam šta se desilo u svlačionici. Ako je neko digao ruku na njega, treba da bude doživotno kažnjen. Nije smeo Sale da ode na takav način, jer je veliki partizanovac, čovek koji je Partizanu donosio titule, uveo ih u Ligu šampiona... Da ga neko gađa kamenom, da staklo pada na njega... Sramota! Želim Partizanu da se što pre stablizuje. To je veliki klub i bilo bi za dobrobit srpskog fudbala važno da se vrate - rekao je Nenad Lalatović za Kurir.

Informer

Aleksandar Stanojević

Lalatović je imao izuzetan start sezone sa ekipom Mladost iz Lučana, ali kada je stigao poziv Vojvodine, prema njegovim rečima to nije mogao da odbije.

- To se zna, ne treba pričati. Sad trenutno, pošto je situacija ovakva kakva jeste, moja želja velika i želja navijača i predsednika kluba da u ovom trenutku, u ovoj sezoni budemo drugi i osvojimo trofej u Kupu. Siguran sam da ćemo doći, a onda u narednim godinama donesemo ono što Novi Sad čeka, a to je titula.

Borba za drugo mesto će biti žestoka i toga je svestan i Lalatović.

- Nikad liga nije bila izjednačenija, svako svakog može da pobedi. Konkurencija su Partizan, TSC, Čukarički, Radnički 1923, Mladost Lučani, ali mislim da smo mi najveći konkurent za drugo mesto, jer ga zaslužujemo po kvalitetu tima.

Zanimljivo je da poznati trener nije ni pročitao ugovor koji je potpisao po povratku u Novi Sad.

- Hvala upravi kluba što sam se vratio, velika je privilegija i čast biti trener ovakvog kluba. Ja Vojvodinu volim, osećam, ja živim ovde preko puta. Mislim da je jedini trener koji je došao u Vojvodinu a nije pročitao ugovor. To samo govori koliko verujem predsedniku kluba, koliko verujem koje je angažovao. Kad su mi dali da čitam, rekao sam da ne želim. Potpisao sam žmureći, jer znam da je ispravan i mislim da to nikad nije bilo. Presrećan sam, hvala vam. Naravno, navijačima Vojvodine i ovom prilikom bih zamolio da dođu u što većem broju na Ubu, a protiv OFK-a očekujem pun stadion - rekao je Lalatović.