09.10.2024.

17:49

Foto: EPAimages

Sport

Problemi u Nemačkoj! Kimih opleo po saigračima: Ko ne želi da dođe, onda ni ne mora!

Reprezentativna pauza uveliko traje, a mnogi selektori imaju problema sa povredama pozvanih igrača. Ni Srbija neće kompletna dočekati okršaje protiv Švajcarske i Španije, ali muke koje ima Dragan Stojković nisu ni blizu ozbiljne kao one koje ima Julian Nagelsman. 

Selektor Nemačke morao je da menja više od pola spiska budući da su zbog povrede otpali Mark Andre ter Štegen, Kai Haverc, Robin Koh, Jamal Musijala, Niklas Fulkrug, David Raum i Benjamin Hendriks. No, to nije kraj problemima budući da je poziv u nacionalni tim odbio i golman - Bernd Leno. 

Iskusni čuvar mreže tražio je od Nagelsmana garanciju da će biti prvi izbor među stativama za mečeve protiv Bosne i Hercegovine i Holandije, a selektor Nemačke to nije mogao da mu obeća. Odluka Lena da se ne pojavi na pripremama nacionalnog tima posebno je iznervirala Jošuu Kimiha.

- Želimo samo igrače koji žele da budu ovde. Poziv u reprezentaciju mora da bude nešto veliko i posebno, bez obzira na to da li imate tri, ili 100 utakmica za reprezentaciju ili 34 ili 19 godina. Mesto u reprezentaciji je samo onima koji se s njom maksimalno poistovećuju i osećaju strast. Ovo ne vredi samo za Lena. Ako neko ne želi da bude ovde, onda ni ne mora da dođe. Imamo dovoljno drugih igrača koji stvarno uživaju da igraju za državni dres - rekao je Kimih. 

Informer

 

Tokom davanja izjave pred duel sa Bosnom i Hercegovinom Kimih je uspeo da se zameri nekadašnjim saigračima, ali i velikom broju fudbalera budući da je pohvalio sve veći broj utakmica u sezoni. 

- Mišljenje koje ću izneti je pomalo nepopularno,, ali ja sam neko ko uvek voli da igra, uživam kada ima mnogo utakmica. Radujem se i mečevima Lige nacija - podvukao je nemački reprezentativac.