09.10.2024.

20:48

Foto: Starsportphoto

Sport

Završavam sa 23 titule, nije loše! Fejsa okačio kopačke o klin (FOTO)

Iskusni 36-godišnji defanzivni vezista poslednji zvanični meč odigrao je prošlog leta, kada se razišao sa crno-belima. Ipak, tek sada je odlučio da okači "kopačke o klin". 

Počeo je karijeru u Hajduku iz rodne Kule, a potom je igrao u Partizanu, Olimpijakosu i Benfiki, gde je ostavio i najveći trag. Nastupao je još za Alaves i Al Ahli. Bio je deo reprezentacije Srbije za koju je odigrao 25 utakmica, a boje naše zemlje branio je i na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Informer

Fejsa u dva navrata igrao za Partizan

Fejsa je svoju odluku o penzionsanju saopštio na Instagramu. 

"Dugo sam čekao da ovo postavim, objavim. Teško mi je i dalje da se oprostim od fudbala u igračkom smislu, ali vreme je za to iako stalno odlažem. Nije lako reći zbogom posle skoro 20 i nešto godina igračke karijere. Zahvalio bih se klubovima u kojima sam igrao, predsednicima, trenerima uz koje sam napredovao, učio, terapeutima, doktorima, svim mojim saigračima uz koje je igranje bilo zadovoljstvo", počeo je objavu Fejsa.

Bivši reprezentativac Srbije tako je u igračku penziju odlazi kao jedan od naših najtrofejnijih fudbalera. Možda bi i više trofeja bilo u njegovoj vitrini, da ga brojne povrede nisu odvojile od terena tokom karijere. 

"Završavam sa 23 titule, nije loše (smeh). Mogao sam možda još, a možda i ne, sve je ovako trebalo da bude kako je dragi Bog odlučio i ništa ja tu ne bih menjao. Ni moje povrede, ojačale su me i napravile od mene ratnika. Rad, istrajnost, disciplina i ljubav su me vodili da uvek budem najbolja verzija sebe", istakao je fudbaler. 

Informer

Ljubormir Fejsa u dresu Benfike

On se na kraju u pismu zahvalio svim klubovima čiji je dres nosio tokom karijere, a posebno je istakao da će mu Benfika, gde je ostavio dubok trag, kao i reprezentacija Srbije zauvek ostati u srcu. 

"Hajduk, Partizan, Olimpijakos, Al Ahli i moja najvoljenija Benfika i reprezentacija Srbije će mi zauvek ostati u srcu. Olimpijada je bila posebno iskustvo. Hvala vam svima dragi saigrači, prijatelji što smo delili pobede i poraze, a najviše hvala mojoj porodici koja je uvek bila uz mene, a bilo je teških dana. Moja supruga i deca su uvek bili uz mene. Žrtva za drugog je najveći dokaz ljubavi, hvala vam za sve. Hvala i svim navijačima koji su me podržavali sve ove godine. Srbima, Grcima, Saudijcima, a posebno hvala Portugalcima, fudbal je uz vas imao posebnu čar. Najlepše moje fudbalske godine su bile uz vas. Hvala i onim klubovima koji su želeli da me dovedu, ali viša sila nije dala. Ovde je kraj jedne igračke karijere, ali i novi fudbalski početak u nekoj drugoj ulozi", napisao je Fejsa.