10.10.2024.

16:16

Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Sport

Sautgejt: Ne planiram da se vratim trenerskom poslu još najmanje godinu dana

Sautgejt je podneo ostavku na mesto selektora Engleske posle poraza od Španije (1:2) u finalu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

- Neću raditi narednih godinu dana, to je sigurno. Moram da pružim sebi dovoljno vremena za dobre odluke. Kada napustite zaista važan posao morate svom telu i svom umu da date vreme. Uživam u životu, ne žurim - rekao je Sautgejt na sastanku Asocijacije evropskih klubova (ECA) u Atini.

Britanski mediji podsećaju da je nemački trener Jirgen Klop juče imenovan za direktora globalnog fudbala u kompaniji Red Bul.

- Srećan sam što postoji mnogo različitih prilika, a da je poslovna strana fudbala zanimljiva. Pozvan sam da održim govor na Harvardu i ima mnogo uzbudljivih životnih iskustava. Imam 54 godine i želim da uživam i da budem vrlo motivisan za narednih 10 do 15 godina. Najvažnije je da imam dovoljno vremena da donesem dobre odluke - istakao je Sautgejt, koji je dodao da neće biti selektor neke druge reprezentacije, kao i da će biti oprezan pre nego što se vrati poslu u klubu.