10.10.2024.

16:35

Foto: EPA Images

Sport

Vlahović nikada neće biti prefinjen napadač! Albanac potcenjuje srpskog asa!

Iako je trenutno reprezentativna pauza u Seriji A zbog obaveza državnih timova u Ligi nacija, na Apeninima se i dalje priča o Dušanu Vlahoviću (24) i njegovim partijama u dresu "stare dame".

Naš as je u nešto sporijem ritmu počeo novu sezonu, ali je na poslednja tri meča "dao gas" i postigao čak pet golova. Po dva puta je tresao mrežu Lajpciga i Đenove, a jednom Kaljarija.

Centarfor "stare dame" je trenutno na učinku od sedam pogodaka i jedne asistencije na devet utakmica u svim takmičenjima, ali to očigledno nije impresioniralo Albanca.

- Vlahović je veoma snažan igrač, ali nikada neće biti prefinjen napadač. On gradi svoj put svakodnevnim radom i za njega će biti važno da stekne odgovornost. Crno-beli dres je težak, na njegovom mestu igrali su najbolji na svetu. Fudbal se danas promenio, čak i po pitanju kvaliteta. Današnji Juventus je drugačiji u odnosu na ranije godine, imena igrača više nisu toliko zvučna, klub se fokusira na mlade i novog trenera. Nažalost, u takvom velikanu nema previše strpljenja za tako nešto - rekao je Tare.

Informer

Dušan Vlahović na meču protiv Kaljarija

Bivši sportski direktor "nebeskoplavih" ne krije da više ceni golgeterepoput Marija Mandžukića ili Gonzala Iguaina.

- Obojica su šampioni. Mandžukić je tipičan Balkanac, mentalitetom sličan Ibrahimoviću. Iguain je klasičan Južnoamerikanac, lukav i ljut. Da sam direktor nekog kluba, bio bih srećan da ih imam u timu. Nisam diplomata, ali bih uzeo i jednog i drugog zbog njihovih karakteristika - objasnio je Tare.

Informer

Igli Tare trenutno nema posao

Nekadašnji napadač nema posao od juna prošle godine, ali je otkrio da je imao poziv Paola Maldinija da dođe u Milan.

- Dok je Maldini bio tamo postojalo je jako interesovanje da dođem i radim s njim. Iz raznih razloga to nije bilo moguće i ostao sam u Laciju. Bili smo tada na najvišoj tački projekta, kandidati za osvajanje Skudeta. Sve to je bilo pre epidemije koronavirusa - objasnio je Tare.