10.10.2024.

22:41

Foto: EPAIMAGES

Sport

Pelegrinijeva glupost sprečila italijansku rapsodiju na "Olimpiku"! Glazer sa kapitenskom trakom poklekao pred Francuzima!

Oslanjala se Italija decenijama na iskustvo i odbijala da krene u korak sa najvećim konkurentima. Da je vreme za korenite promene u taboru "azura" videlo se tokom katastrofalnog nastupa na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Ne, nije došlo do smene trenera, već je Lučano Spaleti započeo novi projekat i podmladio sastav, a plodove dobre selekcije iskusni trener počeo je da ubira na startu takmičenja u Ligi nacija! 

Uspeli su Italijani da savladaju Francusku i Izrael, a trend dobrih igara nastavili su danas na "Olimpiku" gde su, uprkos igraču manje, ostali neporaženi su susretu sa Belgijom - 2:2 (2:1). 

Da Lorenco Pelegrini nije naivno reagovao u finišu prvog poluvremena izvesno je da bi Italija pobedila budući da su "azuri" do momenta crvenog kartona (38. minut), već imali zalihu od dva gola na svom kontu. Mrežu Belgije u prvom napadu zatresao je Andrea Kambijaso, a dobru formu iz Atalante u reprezentaciju preneo je Andrea Rategi koji je u 24. duplirao prednost domaćina. 

Ipak, veliko slavlje u Rimu sprečila je Pelegrinijeva glupost koja je omogućila Belgijancima da se vrate u meč. "Crveni đavoli" su već do odlaska na odmor smanjuli zaostatak pogotkom Maksima de Kajpera, a konačan rezultat sredinom drugog dela igre postavio je Leandro Trosar. 

U drugom meču pomenute grupe, Francuska je na neutralnom terenu savladala "domaćina", reprezentaciju Izraela sa 4:1 (2:1). Pitanje pobednika bilo je rešeno već u prvih 45 minuta, "trikolori" su do kraja meča samo dotukli nominalnog domaćina.  

Omri Glazer, golman Crvene zvezde, je kao kapiten predvodio reprezentaciju Izraela, ali meč na "Božik Areni" u Budimpešti nije počeo na najbolji način. Nakon samo sedam minuta Randal Kolo Muani proigrao je Eduarda Kamavinge, a vezista Real Madrida loptu je prosledio iza leđa Zvezdinog golmana. 

Nadu Izraelcima vratio je dželat Partizana u evropskim kvalifikacijama - Omri Gendelman, koji je u 24. minutu poravnao rezultat. Vezista Genta najbolje se snašao u kaznenom prostoru nakon dodavanja Oskara Gluha. Ipak, radost domaćih kratko je trajala budući da je Kristofer Nkunku golom najavio veliki povratak u državni tim. 

Mreže su mirovale sve do kraja utakmice kada su Bredli Barkola i Mateu Genduzi zadali završni udarac Izraelcima za konačnih 4:1.