11.10.2024.

09:12

Foto: epaimages

Sport

Emotivna ispovest Jovanovića! Srbin vodi Grke do senzacije na "Vembliju", pa govorio o tragično preminulom igraču!

Ipak, ovaj trijumf dobija još veći značaj jer je postignut samo dan nakon tragične smrti reprezentativca Džordža Baldoka, koji je preminuo pod misterioznim okolnostima u Atini.

Golom Vangelisa Pavlidisa Grčka je sačuvala stoprocentan učinak, ali je put do ovog rezultata bio izuzetno emotivno težak zbog nesreće koja je zadesila tim.

Informer

Igrački Grčke odaju poštu Džordžu Baldoku

Selektor Jovanović izrazio je duboko saučešće porodici Baldok i priznao koliko je teško bilo pripremiti ekipu za meč:

- Moram ponovo da izrazim saučešće u ime svih. Sinoć je bio mračan dan. Atmosfera na današnjem meču bila je dobra. Sve dok se ovi momci takmiče, Džordž će biti u našim mislima. Bilo je teško igrati, ali je na kraju možda upalilo kao dodatna motivacija. Teško je razumeti šta se dešavalo u svlačionici. Kada smo stigli na stadion atmosfera je bila prigušena. Svi su razmišljali o onome što se juče dogodilo. Bilo je teško da se ostanemo koncentrisani. Ova pobeda je bila mala svetlost - izjavio je Jovanović.

Informer

Navijači Grčke na "Vembliju"

Pored emotivnog naboja, Jovanović je pohvalio i kvalitet igre oba tima, naglasivši značaj pobede nad velikim rivalom na njihovom terenu:

- Engleska je sjajna ekipa. Utakmica je bila zanimljiva od početka do kraja. Grupa je veoma bliska. Imam utisak da traži cilj i odličje, što je neophodno za uspeh reprezentacije. Pobeda na Vembliju je od velikog značaja. To je pobeda koja nas stavlja na drugačiji put i stvara veći pritisak u narednim mečevima - jasan je srpski strateg.

Grčka je ovom pobedom ostala na čelu svoje grupe, dok će naredni izazovi doneti dodatna iskušenja, kako na sportskom, tako i na emotivnom planu, nakon što je Baldokova smrt ostavila dubok trag u timu.