11.10.2024.

12:55

Foto: Starsportphoto

Sport

Mitar je najbolji u istoriji! Srbin ispred jednog Ronalda, ali i Halanda i Lukakua! (FOTO/VIDEO)

Posle remija sa Španijom (0:0) i poraza u Danskoj (2:0), izabranici Dragana Stojkovića Piksija žele da preokrenu svoj kurs, a jedan povratnik mogao bi da bude ključ za uspeh.

Aleksandar Mitrović, najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije, vraća se u tim nakon dvomečnog odsustva, što je vest koja raduje navijače.

Mitrović, poznat po nadimku "Mitrogol", trenutno briljira i na klupskom planu – sa 10 golova predvodi listu strelaca u Pro ligi Saudijske Arabije, ali i u Ligi nacija, gde je sa 14 postignutih golova apsolutni rekorder od osnivanja takmičenja.

Njegova golgeterska moć nema premca – čak ni Erling Haland, napadač Norveške i Mančester Sitija, nije uspeo da prestigne Mitrovića, sa svojih 13 golova. Romelu Lukaku (10 golova) i Kristijano Ronaldo (9 golova) takođe gledaju u leđa sjajnom Srbinu.

Podsećanja radi, Mitrović je od 2013. godine obukao dres reprezentacije Srbije 94 puta i postigao impresivnih 58 golova, čime je nadmašio legende poput Stjepana Bobeka, Milana Galića, Moše Marjanovića i Sava Miloševića.

Srbija se uz njega nada da će konačno obradovati navijače i započeti put ka uspehu u Ligi nacija. Švajcarci stižu, a Mitrogol je spreman da ponovo piše istoriju.